JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Thinfilm drar in 22 miljoner dollar
Flera amerikanska fonder har tillsammans investerat 22 miljoner dollar i norska Thinfilm Electronics, som har produktutveckling och produktion i Linköping. Pengarna ska användas för att accelerera företagets andra tillverkningsenhet i San Jose, Kalifornien.
I början av året lanserade Thinfilm sin teknik kallad Opensense. Det är en tryckt sensoretikett som kan upptäcka om en produkt är fabriksförseglad eller har öppnats. Informationen skickas sedan trådlöst med så kallad närfältskommunikation (Near Field Communication, NFC) till en smartmobil eller annan enhet som är NFC-kompatibel.

Davor Sutija
Davor Sutija
–  Marknadens svar på vår lansering av NFC Opensense har varit exceptionellt stark. Denna investering kommer att tillåta en rejäl expansion av våra tryckta logikprodukter så att vi kan möta den förväntade efterfrågan av både NFC  Opensense och våra EAS-produkter från nuvarande och potentiella kunder, säger Davor Sutija, vd på  Thinfilm i ett pressmeddelande.

Mer konkret innebär det att pengarna ska användas för att finansiera en utbyggnad av företagets tillverkning vid den nuvarande anläggningen i Kalifornien. Därmed kommer företagets produktionskapacitet av både NFC Opensense och EAS-produkter att öka rejält.

Den färska pengainjektionen innebär att de amerikanska investerarna kommer att inneha 6,1 procent av aktierna i bolaget efter avslutad investering, enligt Thinfilm.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)