JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electrolux stänger fabriken i Mariestad
Electrolux slutar att bygga kylskåp i sin fabrik i Mariestad. Istället flyttar verksamheten till Ungern av kostnadsskäl. Omkring 250 anställda berörs.
– Naturligtvis är det ett jättetråkigt besked att ge till de anställda, säger Magnus Karlsson platschefen på Electrolux i Mariestad till P4 Skaraborg.

Kylskåpsfabriken, med 250 anställda i Mariestad, har fått sin dom. Produktionen kommer att flyttas till Ungern, med flyttstart under tredje kvartalet nästa år.

Anledningen till flytten är enligt Electrolux att "tillverkningskostnaden per produkt i Mariestad inte längre är konkurrenskraftig" och att det finns en överkapacitet i branschen.

– Jämför jag timkostnaden för att montera ett kylskåp i Mariestad jämfört med Ungern, så är det ungefär fem gånger dyrare i Mariestad, säger Magnus Karlsson till P4 Skaraborg.

Electrolux arbetar med att hitta en extern eller intern intressent som vill driva verksamheten vidare, men framtiden för de anställda är oviss. Eventuella varsel kommer dock tidigast nästa år, enligt företaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)