JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teliasonera och Telenor avbryter samgående i Danmark
De två teleoperatörerna har inte lyckats komma överens med EU-kommissionen om villkor.
Det var i december i fjol som Teliasonera och Telenor kom överens om att skapa ett sammanslaget bolag av sina  danska verksamheter.

– Det skulle ha blivit en mobiloperatör med bättre möjligheter att kunna öka investeringar i nät och teknik till gagn för danska konsumenter, skriver företagen i ett pressmeddelande.

– Vi har från start varit starka förespråkare av behovet att öka investeringsnivån i Danmark. Så som vi ser det skulle en aktör med storlek och möjlighet att konkurrera och investera ha säkerställt att kunder och företag fått bättre kvalitet, hastighet och täckning.

Diskussionerna har emellertid nu enligt företagen nått en punkt där det inte längre är möjligt att nå ett godkännande av EU-kommissionen för det föreslagna samgåendet.

Teliasonera och Telenor kommer fortsätta att konkurrera och leverera produkter och tjänster på den danska marknaden genom sina respektive ursprungliga danska verksamheter.

KÄLLA: Teliasoneras och Telenors pressrelease
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)