JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Scanfil stärker greppet om Partnertech
Den 25 maj lade finska Scanfil ett bud på kontraktstillverkare Partnertech. Nu tar Christer Härkönen – som är styrelseledamot i Scanfil – över som vd och koncernchef från Leif Thorwaldsson.
Partnertech är Nordens största kontraktstillverkare men har haft det svårt att få ordning på affärerna. Det är framförallt metallbearbetningen som spökat, medan elektronikproduktionen gått bra och systembyggnationen gått hyfsat.

Detta har lett till att aktien aldrig återhämtat sig från toppnoteringen på lite drygt 135 kronor i slutet av år 2006. Efter ett brant fall har aktien harvat runt på 30 kronor de senaste åren. Scanfil bjöd 35 kronor vilket värderade Partnertech till 443 miljoner kronor.

– Partnertech är ett fantastiskt bolag och jag ser fram emot att leda verksamheten under integrationen mellan Scanfil och Partnertech. Jag är övertygad om att det sammanslagna bolaget kommer att vara en betydande aktör på den globala EMS-marknaden, säger Christer Härkönen i ett pressmeddelande.

Han är styrelseledamot i Scanfil och har tidigare arbetat på Sandvik Mining and Construction, UPM, Elcoteq, Fujitsu ICL och Nokia.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)