JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Powercell startar företag i Tyskland
Powercell Germany slår inom kort ner sina bopålar i Frankfurt. Det är den svenska bränslecellsutvecklaren Powercell som planerar att etablera ett dotterföretag i Tyskland för att därifrån lättare nå ut till den starka fordonsindustrin i landet.
Göteborgsföretaget Powercell Sweden är på gång att etablera ett dotterbolag, Powercell Germany, i Frankfurt.

Elektroniktidningen får tag på Per Wassén – vd på Powercell Sweden som just nu är på konferensen Innovate46 i New York – för en snabb kommentar till den tyska expansionen.

Per Wassén
– Syftet är att lättare kunna jobba därifrån med sälj till tyska kunder, men huvudsyftet är att kunna få del av tyska stödpengar i nästa fas av Autostack Core-projektet, där storföretag som VW, BMW, Dana, Solvicore och många andra ingår, säger han.

Chef för det tyska dotterföretaget blir André Martin som länge arbetar med bränslecellsteknik, väl känner till fordonsindustrin där han tidigare varit chef, och dessutom är ledamot i styrelsen för Powercell Sweden.

– Stödet från André Martin är en centralt viktig del för oss och kommer att underlätta denna utveckling.

Powercell utvecklar och tillverkar kraftsystem baserade på en bränslecells- och reformerteknik som matchar befintlig infrastruktur för bränsle. Företaget är en avknoppning från Volvokoncernen och numera listat på First North vid Nasdaq Stockholm.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)