JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB korar bästa kraftforskaren

ABB korar bästa kraftforskaren

300 000 dollar i personligt forskningsstöd. Den moroten sträcker ABB ut i form av det nyinstiftade forskningspriset ABB Research Award. Alla som doktorerar inom kraft och automation vid universitet och forskningsinstitut är välkomna att ansök för att få priset.
Tanken med det nyinstiftade priset är uppmärksamma en riktigt bra doktorsavhandling och att ge tjejen eller killen bakom avhandlingen möjlighet att fortsätta bedriva sin forskning postdoktoralt.

Ansökan kan göras för avhandlingar inom maskinteknik, elektroteknik, elektronik, industriprogramvara, artificiell intelligens, robotteknik, processautomation och närliggande discipliner. De måste dock ha godkänt någon gång under de tre senaste åren.

– Vi inom ABB vill underlätta för unga forskare inom kraft och automation att fördjupa sin forskning och innovation och därigenom ge dem en chans att förbättra den teknik som används inom områdena kraft, industri, transport och infrastruktur i syfte att höja produktiviteten och minska miljöpåverkan, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB, i ett pressmeddelande.

Störst chans att vinna har forskare som riktat in sig mot energi, industri, transport eller infrastruktur.

För att vara med i uttagningen måste din ansökan vara inne senast den 31 januari nästa år. Likaså krävs ett rekommendationsbrev från din forskningshandledare. Här kan du se en video med mer information om priset (länk).

ABB har instiftat priset till ära av företagets då avgående styrelseordförande Hubertus von Grünberg.

En  internationell jury utser vinnaren och utmärkelsen kommer att presenteras i mitten av 2016 vid en prisgala i Schweiz. Då blir det första gången priset delas ut, därefter kommer det att ske vart tredje år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)