JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 26 augusti 2019 VECKA 35

Det har varit flera turer kring försäljningen av halvledartillverkaren Atmel under hösten. Nu har karusellen åter börjat snurra då Atmel fått ett bud från en okänd köpare som toppar Dialog Semiconductror.

I mitten av september lade den brittisk-tyska halvledartillverkaren Dialog Semiconductor ett bud på amerikanska Atmel värt 4,6 miljarder dollar (länk). Men bara någon vecka senare rapporterade nyhetsbyrån Reuters att Cypress förberedde ett högre bud, något Cypress kort därefter hävdade var en missuppfattning.

Nu har det dock hänt. Atmels styrelse  har enligt Bloomberg mottagit ett fientligt bud som toppar Dialogs. Medan Dialog har lagt ett bud motsvarande cirka 8,81 dollar per aktie ligger det nya budet på 9 dollar per aktie, enligt Bloomberg.

Atmels styrelse rekommenderar fortfarande aktieägarna att gå på Dialogs bud. Styrelsen framhåller att det inte finns några garantier för att det nya budet resulterar i en affär. Under den senaste månaden har Dialog dessutom fått godkänt att genomföra affären från både tyska och amerikanska myndigheter.

Om Dialog lyckas ro hem köpet av Atmel kommer företaget att kliva upp i toppskiktet bland halvledartillverkare inom power management och embedded. Företaget blir även klart mindre  beroende av utvecklingen inom mobiltelefoni, då Atmel är starkt inom fordonselektronik, inbyggnadsprocessorer och IoT.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)