JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Klart med Kitrons nya fabrik i Jönköping

Redan i december kunde Elektroniktidningen avslöja att kontraktstillverkaren Kitron planerade att ersätta sin Jönköpingsfabrik med en ny. Nu står det klart att den hamnar i Torsvik, en mil söder om Jönköping och blir 30 procent större än den gamla.

– Vi tänker fortsätta ha en stark bas i Sverige som har en industri med högt teknikinnehåll, sade Kitrons vd och koncernchef Peter Nilsson till Elektroniktidningen i november (länk).

Sverige är en av Kitrons hemmamarknader och har vuxit i betydelse i takt med att olja och gas har backat i Norge. Svenska kunder står numera för närmare hälften av koncernens omsättning och fabriken i Jönköping – som har rötterna i Saab Combitech – börjar bli gammal.

Kitron kommer att hyra den nya lokalen som blir inflyttningsklar i slutet av året. Företaget har redan tagit en engångskostnad för flytten på 1,4 miljoner norska kronor och kommer att anpassa lokalen för 8,5 miljoner norska kronor. Bland annat behövs speciella säkerhetsrutiner och zonindelning för att kunna tillverka försvarsmateriel.

Samtidigt räknar Kitron med att halvera hyran efter flytten.

Fabriken i Jönköping fakturerade för 483,5 miljoner norska kronor i fjol vilket är 47,5 miljoner mer än året innan. Rörelseresultatet blev 26,5 miljoner norska kronor.

Kitron har 130 heltidsanställda i Jönköping.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)