JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Free2move kopplar upp Chargestorms laddstolpar

När Free2moves lösningar för sensornätverk kombineras med Chargestorms laddsystem för elbilar får bolagen en systemplattform för det smarta hemmet.

– Genom den nya systemplattformen kommer vi kunna leverera kunder en helhetslösning där laddstolpar blir en del utav det nya smarta hemmet. Fastigheten blir ”IoT ready” vilket kommer att skapa högre en attraktionskraft. Vi vet att det ligger helt i linje med vad de stora fastighetsägarna och byggbolagen efterfrågar, men inte kan få med dagens lösningar, säger Anders Due-Boje, vd på Free2move i ett pressmeddelande.

Idag har laddstationer för eldrivna fordon blivit ett naturligt inslag vid nästan alla nya nybyggnationer. Nu har turen kommit till det befintliga fastighetsbeståndet.

För att lokala laddningssystem ska fungera problemfritt och kostnadseffektivt bör de innehålla såväl tillförlitlig realtidsinformation som funktioner där denna information används för att styra och reglera systemet, bland annat är trådlös kommunikation till laddstolparna nödvändigt för systemens effektvaktsfunktioner.

Samarbetet har redan påbörjats med sikte på att göra inledande kundinstallationer försommaren 2016.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)