JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hexagon köper radarkompetens

Hexagon köper markradar

Den svenska industrikoncernen Hexagon har ingått avtal om att köpa italienska Ingegneria dei Sistemis (IDS) divison GeoRadar. Därmed stärker företaget sig med radarlösningar för övervakning av olika strukturer både ovan och under jord.

– GeoRadars lösningar är ett utmärkt komplement till våra lösningar inom datainsamling och stärker Hexagons portfölj över en mängd olika områden som lantmäteri, bygg- och gruvindustrin, säger Ola Rollén, vd och koncernchef på Hexagon i ett pressmeddelande och han tillägger:

– Genom att kombinera GeoRadars teknologier med vår teknologiportfölj för mobil datainsamling, breddar vi dessutom vårt erbjudande av lösningar för hantering och underhåll av tillgångar inom områden som till exempel, vatten, väg och järnväg.

Köpet av GeoRadar, grundat på 1980-talet med säte nära Pisa, väntas vara slutfört under andra kvartalet i år. Divisionen har cirka 60 anställda och omsatte runt 18 miljoner euro förra året.

Hegaxon är börsnoterat med huvudkontor i Stockholm. Företaget har över 16 000 anställda i 46 länder och en nettoomsättning om cirka 3 miljarder euro.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)