JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lunds okända lyxmobiler

Lunds okända lyxmobiler

I maj släpps den första modellen av Sirin, en exklusiv mobil som ska garantera användaren säkerhet och integritet och som dessutom lovar att leverera morgondagens teknik redan idag. Delar av utvecklingsarbetet har i all tysthet skett i Lund.

När jag surfar runt på Sirins hemsida kommer jag genast att tänka på Vertu, Nokias lyxmobiler i exklusiva material och med exklusiva tjänster. De säljs i speciella butiker men har sällan de allra senaste funktionerna. Sirin ser ut att bli en konkurrent men med ett lite annat upplägg.

– Till skillnad från vanliga teknikföretag som låter priset spela störst roll, så behöver inte Sirin Labs vänta ett par år innan vi kan ge våra kunder den mest avancerade tekniken, säger företagets vd Tal Cohen i det första pressmeddelandet som gick ut den 25 april.

Där framgår också att telefonen ska vara snabb och säker. Det finns dock inga konkreta exempel på vad det innebär annat än att kostnaden inte ska vara någon begränsning för utvecklarna.

Företaget har identifierat England som huvudmarknad och ska öppna sin första butik i London i maj samtidigt som den första mobilen lanseras.

Företaget grundades under hösten 2013 av Moshe Hogeg, serieentreprenör som bland annat ligger bakom det israeliska riskkapitalbolaget Singulariteam, Kenges Rakishev, investerare och finansman från Kazakstan och Tal Cohen, entreprenör och tidigare konsult på McKinsey.

I november 2013 tog företaget in 72 miljoner dollar i riskkapital, nära 600 miljoner kronor, från bland annat grundarna och det kinesiska bolaget Renren.

I maj 2014 rekryterades Fredrik Öijer som forsknings- och utvecklingschef. Han har ett förflutet på bland annat Sony Ericsson och Sony Mobile.

I slutet av förra året hade företaget runt 100 produktutvecklare i Sverige, Israel och USA.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)