JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bosch redo för utveckling i Lund


I höstas blev det känt att den tyska industrikoncernen etablerar sig i Lund. Här ska Bosch koncentrera sig på utveckling av uppkopplade tillämpningar. Nu har 50 experter inom mjuk- och hårdvara anställts. Planen är att expandera ytterligare.

Bosch är världens största underleverantör till fordonsindustrin, och mobilitet och konnektivitet inom bilindustrin är ett av koncernens affärsområden. Likaså är det ett teknikområde som det finns bred kompetens inom i Lundregionen.

– Sverige tillhör fronten globalt när det gäller forskningsområden inom informations- och kommunikationsteknik. Detta är precis den typ av miljö som vi vill ha för vårt nya teknikcenter, säger Dirk Hoheisel, styrelsemedlem i Robert Bosch, i ett pressmeddelande.

Sedan i höstas har Bosch sökt personal till sin enhet i Lund. Nu går företaget ut officiellt och berättar att 50 ingenjörer anställts – till att börja med. Här ska ingenjörerna utveckla mjuk- och hårdvara för exempelvis för uppkoppling av bilar, säkerhetssystem för bilar och motorcyklar och e-bikes.

Bosch Mobility Solutions arbetar bland annat med att utveckla förarassistanssystem för självkörande bilar. Förra sommaren presenterade Bosch ett projekt där man gjort två Tesla Model S helt självkörande. I år räknar Bosch med att försäljningen av förarassistanssystem ska ge intäkter på en miljard euro.

Samtidigt avslöjar Bosch att utvecklingsarbetet i Lund även kommer att inkludera uppkopplade enheter och mobila lösningar för Internet of Things, exempelvis lösningar för energi och fastigheter.

Den nyöppnade enheten ligger i Ideon Science Park i en kontorsbyggnad på ett våningsplan. Därmed har Bosch öppnat sitt allra första utvecklingscenter i Skandinavien.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)