JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Förvuxen glasspinne kan bli Årets skånska startup


Den ser ut som en förvuxen glasspinne men tillsammans med en liten magnet håller den koll på att dina fönster och dörrar är stängda. Eller så kan den larma om frysen står öppen. I eftermiddag avgörs det om Strips som utvecklats av Lundaföretaget Sensative blir Årets skånska startup.

För ett år sedan körde Sensative en mycket framgångsrik kampanj på crowdfundingsajten Indiegogo som gav 69 924 dollar, 265 procent över målet.

Idag kan man köpa Strips hos ett femtiotal näthandlare inklusive Kjell och Company, Netonnet, Dustin och Teknikmagasinet. Priset ligger runt en femhundring per styck och dessutom behövs en router för hemmanätsstandarden Z-Wave. Z-Wave är inte så vanligt i Sverige men desto större i USA där Sensative är på väg att etablera distribution.

Elektroniktidningen skrev en längre artikel om Sensative för ett år sedan (länk).

I eftermiddag kan företaget alltså bli Årets skånska startup på Webbdagarna i Malmö. Övriga finalister är de trådlösa hörlurarna Earin och nätdoktorn Min Doktor.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)