JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tungviktare enas om cachekoherent gränssnitt

Tungviktare enas om cachekoherent gränssnitt

Med Xilinx i spetsen har AMD, Arm, Huawei, IBM, Mellanox och Qualcomm enats om ett cachekoherent gränssnitt som ska göra det enklare att accelerera tillämpningar i datacenter med hjälp av FPGA:er. Samarbetet ska ses som ett svar på Intels köp av Altera som bland annat resulterat i en produkt med just processor och FPGA i samma kapsel för datacenter.

Att FPGA:er kan accelerera algoritmer i ett datacenter har varit känt länge men att få det att fungera i praktiken har inte varit lika lätt. Kommunikationen mellan processorn och FPGA:an kan lätt äta upp vinsterna.

För att inte förlora matchen mot Intel/Altera har sju företag med Xilinx i spetsen slutit sig samman och bildat Cache Coherent Interconnect for Accelerators (CCIX). Organisationen ska ta fram en specifikationen så att olika processorarkitekturer och acceleratorer sömlöst och snabbt kan dela data.

Tillämpningarna finns inom analys av stora datamängder, maskininlärning, mobilsystem, videoanalys och andra beräkningstunga områden.

Mer information finns på konsortiets hemsida (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)