JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Linear öppnar Nasdaq idag

30 år på börsen. Och 35 år som företag. Det firar Linear Technology genom att sköta ringklockan när Nasdaq-börsen öppnar i USA, vilket i skrivande stund är om några timmar.

Det är Linears medgrundare och ordförande Bob Swanson och företagets vd Lothar Maier som har äran att sköta klockan när börsen öppnar för aktiehandel klockan halv tio lokal tid (eastern time).

När National Semiconductor på 1970-talet ville bli en halvledartillverkare av stora mått och lockades av att tjäna pengar på digitalteknik ville Bob Swanson och Bob Dobkin, teknikchef på Linear, annat.

– Vi ville tjäna pengar och behålla dem, inte slänga pengar på att göra processorer, minnen och annat som vi inte behövde, berättade Bob Dobkin i en intervju med Elektroniktidningen för tre år sedan (länk).

Så år 1981 grundade de Linear Technolog tillsammans.

Företaget har sedan blivit ett av det mest vinstbringande i Silicon Valley. En detalj som sannolikt bringat glädje för lyckosamma börshandlare.

Samtidigt menar de två Linear-proffsen som inom kort öppnar aktiehandeln, att just Nasdaq betytt oerhört mycket genom åren.

– Nasdaq har gjort det möjligt för oss att nå rätt investerare och fondförvaltare, vilket gör dem till en viktig del i vår framgång. När vi nu blir 35 år som företag vill jag tacka våra investerare, våra anställda och Nasdaq för allt stöd under åren, säger Bob Swanson i ett pressmeddelande.  

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)