JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 21 november 2019 VECKA 47

Hur bra står sig svenska mobilnät i en internationell jämförelse? Den frågan ska det tyska konsultföretaget P3 communications utreda tillsammans med webbsajten connect.de.

– Vi mäter regelbundet näten i 65 länder över hela världen. I många länder har våra publicerade studier blivit branschstandard med stort inflytande över utvecklingen på marknaden. Det kommer att bli intressant att se hur användarna upplever näten i Sverige och hur det ser ut jämfört med andra europeiska länder, säger P3 comnunications vd Hakan Ekmen i ett pressmeddelande.

Den här typen av tester har genomförts av P3 i Tyskland sedan 2002. De genererar en stor mängd data vilket gör det möjligt att jämföra den vanliga användarens upplevelse av respektive nät. Både storstäder och mindre orter kartläggs liksom infartsvägar och större motorvägar.

Testdata inkluderar röstsamtalskvalitet, nätverkets tillförlitlighet, upp- och nedladdningshastighet av filer, access till webbsidor och mobil videoprestanda.

Mätningarna görs på 3G- och 4G-näten med LTE-kompatibla smartmobiler i nät från Telia, Telenor, Tele2 och 3. Resultatet kommer att publiceras redan i december.

 

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)