JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Han har grundat inkubatorn Sting och även tagit initiativ till startup-hubbarna SUP46, THINGS och H2. Nu har Pär Hedberg, vd på Sting, utsetts till Årets innovationsfrämjare av en jury bestående av bland andra teknikchefen på Tobii. Priset delas ut av tidningen Veckans Affärer.

Sting har sedan starten 2002 stöttat över 200 uppstartsföretag. Enligt statistik är 72 procent av Sting-bolagen fortfarande aktiva och växer. De har skapat över 1 200 jobb och omsätter 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent går på export.

För detta uppmärksammas nu Stings grundare och vd Pär Hedberg, som av tidningen Veckans Affärer utsetts till Årets innovationsfrämjare. I juryn satt Jill Bederoff, Veckans Affärer; Erik Eklund, SIS; John Elvesjö, Tobii; Magnus Lundin, SISP; Maureen McKelvey, Handelshögskolan i Göteborg, och Marta Sjögren, Northzone.

Juryns motivering löd: ”Hen är en outtröttlig, kreativ och passionerad person och en mästare på att tillsammans med sitt superstarka team ta idéerna hela vägen i mål. ’Good enough’ finns inte för den här personen som gjort mer för Sveriges entreprenöriella ekosystem än någon annan.”

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)