JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontron åter i Hannes tyglar

I förra veckan beslutade det tyska inbyggnadsföretaget Kontron att genomföra ett omstruktureringsprogram. Idag har företagets övervakande styrelse med omedelbar verkan utsett Hannes Niederhauser – vd på Kontron för tio år sedan –  till ledamot i företagets verkställande styrelse.

Tysk lag kräver dubbla styrelser, en så kallad ”Supervisory Board” och en ”Management Board”. I ett möte i förra veckan beslutade dessa två att Kontron ska genomgå ett omstruktureringsprogram som innebär att cirka 300 tjänster försvinner, främst inom administration.

Målet är att åtgärden ska göra Kontron lönsamt igen. Programmet ska ge en kostnadsbesparingar på mellan 50 och 100 miljoner euro under de närmaste ett och ett halvt åren.

Idag blev det också klart att Hannes Niederhauser, vd för Kontron mellan åren 1999 och 2007, återigen får en central roll i företaget. Med omedelbar verkan blir han företagets operative chef (COO).

Beslutet är kanske inte så förvånande. Hannes Niederhauser är vd för österrikiska S&T, som nyligen gick in som stor aktieägare i Kontron (länk).

Ytterligare tre personer – alla nära förknippade med S&T – har tagit plats i Kontrons övervakande styrelse (Supervisory Board). Det är Richard Neuwirth, Michael Jeske och Michael Roider, där  Richard Neuwirth, S&T:s CFO, blir styrelseordförande.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)