JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Konsultföretaget Combitech satsar starkt på en ledande position inom digitalisering, där cybersecurity  och Internet of Things är två centrala ingredienser. I oktober tog företaget över Ericssons verksamhet inom mjukvaruutveckling för radio i Linköping och Göteborg. I förra veckan gick företaget in som majoritetsägare av det norska cybersäkerhetsbolaget Watchcom.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att växa i Norden och att stärka vår position som ledande inom Cyber Security i Norden, säger Hans Torin, vd för Combitech i ett pressmeddelande.

Combitech ingår i försvars-Saab, där det är ett självständigt företag. I oktober tog företaget över 300 personer från Ericsson i Linköping och Göteborg. Allt för att stärka sin position inom bland annat cybersecurity och IoT (länk).

Fordonsbranschen – med uppkopplade och självkörande fordon –  är ett tydligt område som företaget ser kommer att behöva mer av denna kompetens i framtiden.

Köpet nu är mindre omfattande. Det handlar om 28 anställda i Oslo som får ny arbetsgivare när Combitech köper 51,11 procent av aktierna i Watchcom, som erbjuder konsulttjänster inom cybersecurity.

Watchcom driver dessutom Paranoia, ett av Nordens största säkerhetsevenemang som lockar hundratals deltagare.

Combitech behåller sitt norska dotterbolag Combitech AS, som bland annat erbjuder tjänster inom mekanisk konstruktion. Efter köpet får företaget drygt 1 800 anställda i Norden, varav cirka 220 inom cybersecurity.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)