JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det finns inga officiella kommentarer men ett antal oberoende källor rapporterar att den kinesiska drönartillverkaren DJI köpt en majoritetsport i den Göteborgsbaserade kameratillverkaren Hasselblad.

Det var i november 2015 som DJI förvärvade en mindre post i Hasselblad samtidigt som de två företagen inledde ett samarbete kring flygande kameraplattformar (länk). Ytterligare en förklaring till affären som aldrig bekräftats officiellt, var att Hasselblad behövde mer pengar för att få igång tillverkningen av den nya kameramodellen H5D som sålde bra men ägarna var ovilliga att skjuta till mer kapital till en verksamhet som gått med förlust.

Nyheten att DJI nu utökat sitt ägande och har en majoritet av Hasselblad dök upp förra vecka på sajten The Luminous Landscape och har bekräftats av andra medier (länk). Varken DJI eller Hasselblad har dock kommenterat uppgifterna.

Hasselblad har haft en skakig resa under övergången från analog till digital teknik men sett ut att ha hittat rätt med först H5D (länk) och därefter med H6D (länk) som är extremt dyra arbetsredskap för proffsfotografer.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)