JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Det finns inga officiella kommentarer men ett antal oberoende källor rapporterar att den kinesiska drönartillverkaren DJI köpt en majoritetsport i den Göteborgsbaserade kameratillverkaren Hasselblad.

Det var i november 2015 som DJI förvärvade en mindre post i Hasselblad samtidigt som de två företagen inledde ett samarbete kring flygande kameraplattformar (länk). Ytterligare en förklaring till affären som aldrig bekräftats officiellt, var att Hasselblad behövde mer pengar för att få igång tillverkningen av den nya kameramodellen H5D som sålde bra men ägarna var ovilliga att skjuta till mer kapital till en verksamhet som gått med förlust.

Nyheten att DJI nu utökat sitt ägande och har en majoritet av Hasselblad dök upp förra vecka på sajten The Luminous Landscape och har bekräftats av andra medier (länk). Varken DJI eller Hasselblad har dock kommenterat uppgifterna.

Hasselblad har haft en skakig resa under övergången från analog till digital teknik men sett ut att ha hittat rätt med först H5D (länk) och därefter med H6D (länk) som är extremt dyra arbetsredskap för proffsfotografer.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)