JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I mars 2008 sålde Harald Kruger frekvens- och räknarspecialisten Pendulum till franska Orolia. Nu köper han tillbaka verksamheten.

– Det ska bli kul, säger Staffan Johansson som delar sin tid mellan test- och mätdistributören Testhouse Nordic och arbetet med global marknadsföring och strategisk produktplanering för de produkter som bär Pendulums namn.

Tilläggas kan att Harald Kruger även är huvudägare i Testhouse Nordic.

När han nu köper tillbaka verksamheten är det i praktiken hans polska EMS-företag, Altaria Services, som förvärvat rättigheterna till frekvensräknare, analysatorer, frekvensstandarder och system för frekvensdistribution. Altaria Services har länge tillverkat produkterna och kommer nu att anställa ingenjörer för att kunna ta fram nya versioner och nya modeller. Utvecklingsverksamheten lämnade Sverige redan 2011.

När det gäller Pendulums övriga produkter så lever GNSS-simulatorerna kvar hos Orolias dotterbolag Spectracom medan synkroniseringstestarna sålts till Calnex.

Utvecklingen av de mycket noggranna mätinstrument för tid och frekvens har rötter i Philips industriverksamhet. 1998 bestämde sig bolaget för att sälja de mer perifera produkterna och efter en kortare sejour hos ett riskkapitalbolag köptes verksamheten av Harald Kruger.

Han vände den slumrande verksamheten och fick fart på försäljningen. I mars 2008 sålde han företaget till franska Orolia. Företaget hade då 30 anställda och en omsättning på 47 miljoner kronor.

Ingen köpeskilling uppges för återköpet och det finns inga officiella siffror på hur mycket verksamheten omsätter.

MER LÄSNING:
 
magasinet

235
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik
Anne-Charlotte
Sparrvik
+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)