JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det var den 9 november 2015 som telekomföretaget Ericsson och nätverksföretaget Cisco annonserade sitt partnerskap för att kunna erbjuda kompletta lösningar för 5G, molnteknik, IP och sakernas internet. Nu utökas det till att också omfatta wifi-lösningar för företag.

”Hittills har över 250 kundkontakter börjat omvandlas till vunna kontrakt. Mer än 60 kontrakt över hela världen gäller IP (routing och transport) och tjänster. Företagen har annonserat affärer med Tre i Italien, Vodafone i Portugal, Aster i Dominikanska Republiken och Cable & Wireless i Karibien under fjolåret”, skriver Ericsson och Cisco i ett gemensamt pressmeddelande.

Nu utökas samarbetet till att även omfatta wifi i form av ”Evolved Wi-Fi Netvorks”, EWN. I praktiken är det wifi-lösningar som kombinerar Ericssons mobilnätsprodukter för access- och kärnnät med Ciscos wifi-produkter. Lösningarna har paketerats och funktionen har verifierats för att göra det enklare för kunderna att komma igång. Som ett alternativ till att äga näten kan kunderna köpa Evolved Wi-Fi Networks som en ren tjänst.

Bland annat finns lösningar för små inomhusceller med både wifi- och mobilkommunikation, funktioner för att styra trafiken mellan wifi- och mobilnät liksom den bakomliggande tekniken för att integrera wifi-access i mobilnäten.

Ericsson kommer att vara ansvarig för utveckling och genomförande av EWN med stöd av Cisco. 

Pickering

MER LÄSNING:
 
magasinet

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)

cat = 64