JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei och Samsung litar till Uppsala för videostabilisering

Huaweis nya mobiltelefon Mate 9 använder videostabilisering från svenska Image Intelligence. Uppsalaföretaget har dessutom tecknat ett utvecklingsavtal med Samsung för att anpassa algoritmerna till en ny produkt, som inte är en mobiltelefon.

– Vi är naturligtvis mycket stolta att få det här förtroendet från ett av världens ledande bolag inom konsumentelektronik. Även om ordervärdet inte är signifikant, så ger det oss en chans att visa våra förmågor både vad gäller teknikens potential och vårt sätt att hantera kundprojekt, säger företagets vd Andreas Lifvendahl i ett pressmeddelande.

Avtalet med Samsung är värt cirka 800 000 kronor.

Exakt vad det är för produkt som avses är hemligt men arbetet med att vidareutveckla och anpassa mjukvaran Vidhance för videostabilisering ska huvudsakligen ske under våren. Avtalet ger också Samsung begränsad licensrätt till den nya mjukvaran.

Idag har företaget dessutom avslöjat att Huawei anväder deras algortmer i sin nya mobiletelfon Mate 9.

Imint – Image Intelligence – är sprunget ur forskning inom bildanalys vid Uppsala universitet. Starten skedde 2007 och företagets algoritmer för realtidsanalys och förbättring av video har i många år använts inom försvars- och industriella tillämpningar. På senare tid har produkterna anpassats till mobiltelefoner.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)