JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I morgon slår German Swedish Tech Forum upp dörrarna i Stockholm. Det är ett eftermiddagsevent som syftar till ett ökat samarbete mellan industriföretag i de båda länderna. Tysklands förbundskansler Angela Merkel och statsminister Stefan Löfven öppningstalar.

–  Genom German Swedish Tech Forum vill vi under de kommande åren, tillsammans med utvalda samarbetspartner, genomföra en rad evenemang och projekt där tyska och svenska företagsrepresentanter och forskare kan diskutera aktuella frågor, dela kunskap och presentera best practices, säger Olof Persson, Tysk-Svenska Handelskammarens styrelseordförande i ett pressmeddelande

Det är Tysk-Svenska Handelskammaren som arrangerar morgondagens möte tillsammans med Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Tanken är att skapa en ny plattform som kan utöka samarbetet mellan industriföretag i Tyskland och Sverige.

Visserligen har de två länderna redan idag väl fungerande kontakter, åtminstone när det gäller större industriföretag. På talarlistan finns också ABB:s Sverigechef Johan Söderström.

– Men vi ser att utbytet över gränserna är svårare för små och medelstora innovationsföretag. Forumet är ett sätt att försöka få med dem på tåget, säger Björn O. Nilsson, vd på IVA i samma pressmeddelande.

I anslutning till eventet blir det också prisutdelning i IVA:s tävling Smart industri. Siemens Sverigechef Ulf Troedsson och IVA:s Björn O. Nilsson delar ut priset.

Morgondagens seminarium är fullbokat, men om du är intresserad ska det gå att följa eventet på webben här (länk)

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)