JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 21 september 2019 VECKA 38

Rymdfararen Christer Fuglesang finns på talarlistan när nästa upplaga av IoT-konferensen Iotconf går av stapen om två veckor i  Lund.

Det är mjukvarukonsulten Jayway som arrangerar konferensen. Den gick senast gick så sent som den 7 september och nu är det dgas igen den 23 maj.

Jayway har lyckats samla ihop många spännande namn.

Stephan Tual från bitcoinkonkurrenten Ethereum berättar om hur han använder kryptovalutornas matematik till att ta bort mellanhänder från privat försäjning, uthyrning och delning.

Barry Brown pratar om de gigantiska mängder personliga data som IoT-system kommer att kunna börja samla in om sina användare. Där finns möjligheter, men också problem kring den personliga integriteten. Och företag och organisationer har ett juridiskt ansvar för att upprätthålla den.

Roslyn Scott ger en introduktion till maskininlärning, deep learning och om hur man ger dem en – naturlig – roll i IoT-system. Hon tar upp fenomenet som kallas ”uncanny valley” – den kusliga känslan i interaktionen med avatarer som ska föreställa verklighetstrogna men inte riktigt, riktigt lyckas.

IoT-hackern Alasdair Allan berättar om den undermåliga IoT-säkerheten och har även en workshop i samma ämne.

Du kommer att få höra om smarta städer från Larissa Romualdo Suzuki. Och IoT-motorn Alexandra Deschamps-Sonsino håller workshop om vägen från IoT-idé till färdig produkt.

Christer Fuglesang talar om sin rymdresa med en för konferensen adekvat vinkel – den Internationella rymdstationen är ett exempel på ett totalt IoT-system.

Resten av programmet kan du läsa här: http://www.iotconf.se/speakers/roslyn-scott/

Om du av någon anledning inte övertygas av programinnehållet så kanske det kan vara intressant att träffa publiken?  Malmö-Lund har en spännande potential med sin långa svans av erfaret Ericssonfolk, många av dem hungriga och med idéer.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)