JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den finska distributören Signal Solutions Nordic öppnar ett svenskt kontor. Företaget har nischat in sig på rf, mikrovåg, EMC och fiberoptiklösningar.

Det är Fredrik Knutsen som ska driva den svenska verksamheten som får ansvar för den Skandinaviska marknaden. Kontoret i Finland hanterar redan Baltikum.

– Det finska moderbolaget är huvudägare och jag delägare. Huvudagenturerna är desamma men det skiljer sig också en del, skriver Fredrik Knutsen i ett email till Elektroniktidningen.

Han har varit i branschen länge, senast som Key Account på Analog Devices. För lite drygt tio år sedan startade han det svenska kontoret för Dow-Key Microwaves och K&L Microwave. Innan dess arbetade han på den svenska distributören OEM.

– Jag kan speciellt RF/Mikrovåg då jag i princip fungerat både som säljare och FAE i mina tidigare roller. Fiberoptikmarknaden har jag arbetat en del med, men är inte lika tekniskt bevandrad.

Signal Solutions kan agera som paraplyleverantör inom test och mät när kunderna vill minska antalet leverantörer. Företaget har teknisk kompetens och kan dessutom hjälpa till med att med hitta alternativ för att sätta ihop en helhetslösning till exempelvis ett labb.

Företaget sysslar också med traditionell affärsutveckling för nyckelleverantörerna genom sitt kontaktnätet och det lokala marknadskunnandet.

Bland agenturerna finns Boonton och Noisecom (effektmätare/sensorer och brusgeneratorer), MPI (kompletta probstationer), Junkosha (kablage för mikrovågstest) och Calient (mikromekaniska switchmatriser för opto).

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)