JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Go för AI när Chalmers sänder live

Nyfiken på Googles senaste go-maskin Alphago Zero? I morgon berättar forskare på Chalmers om grunderna i programmet. Likaså presenterar de angränsande forskning som de själva sysslar med. Hänga med på en direktsändning med start klockan ett.

Alphago Zero är en nylanserad version av programmet Alphago, skapat av Googles dotterbolag Deepmind.

Förra våren uppmärksammades Alphago stort, då programmet vann go-mästarmötet med den maxrankade sydkoreanske brädspelsmästaren Lee Sedol.

Nu har Deepmind tagit nästa steg och utvecklat Alphago Zero, som med hjälp av maskininlärning och helt utan förkunskaper lärt sig spelregler och strategier för att spela brädspelet go. Nyligen publicerades en vetenskaplig artikel i Nature om vidareutvecklingen av programmet (länk).

I morgon har du chans att själv lyssna på forskare från Chalmers institution Data- och informationsteknik som berättar om de grundläggande principerna som används i Alphago Zero.
Mot slutet av programmet tar forskarna även upp vad som pågår inom detta område på Chalmers, exempelvis inom autonom körning.

Du kan endera delta fysiskt, i Chalmers kårhus, hörsal Runan mellan klockan 13 och 14, eller delta via en direktsändning (länk).

Här kan du läsa mer om vad Elektroniktidningen skrivit om go-mästarmöten med Alphago (länk).

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)