JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

”Power by Linear” är ett nytt varumärket som Analog Devices sjösatt i kölvattnet av köpet av Linear Technology. Syftet är att visa att Linears starka kraftkompetens lever kvar inom ADI.

I slutet av juli förra året blev det officiellt att Analog Devices köper Linear Technology för cirka 14,8 miljarder dollar. I mars i år var köpet godkänt och klart. Därmed adderade ADI en viktig pusselbit i form av power management till sin annars starka analoga portfölj.

De två kompletterar varandra väl. ADI är sedan tidigare världsledande inom dataomvandlare och mycket starkt inom rf/mikrovåg – två områden som Linear är jämförelsevis svagt inom. Samtidigt bidrar Linear med en stark portfölj inom power management, ett område som innan köpet pekats ut som ADI:s akilleshäl.

Nu vill ADI säkra att alla ser företaget som en stark framtida spelare inom kraftområdet, därav det nylanserade varumärket ”Power by Linear”.

Detta görs i god tid innan Linears hemsida smälter samman med ADI:s, något som ska ske under våren nästa år.

Ytterligare ett tecken på att ADI handskas varligt med Linears kraftkompetens är att Steve Pietkiewicz fortsatt får hålla i tyglarna inom kraftområdet. I år skulle Steve Pietkiewicz firat 30 år på Linear Technology – en gång i tiden anställd av företaget som designingenjör nummer 13.

Innan ADI köpte Linear var Steve ansvarig för företagets kraftprodukter, med titeln ”Vice President, Power Management Products”. Idag tituleras han ”Senior Vice President Power” på Analog Devices, och behåller således ansvaret för kraftportföljen.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)