JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flexenclosure ska tillverka i Lidköping

Svenska Flexenclosure – känt för att ha utvecklat en strömförsörjningslösning till basstationer som främst tar energin från vind och sol – har rönt stor framgång med sina prefabricerade datacenter. Nu öppnar företaget en fabrik i Lidköping för att möta efterfrågan. Sedan tidigare tillverkar företaget i Vara.

Nästa månad, januari 2018, öppnar Flexenclosure en andra fabrik i Sverige. Det är den höga efterfrågan på företagets datacenter, eCentre, som gör att företaget nu expanderar.

Det handlar om kundanpassade och prefabricerade datacenter som tillverkas i Sverige för vidare leverans till kunder världen över.

– Detta är en milstolpe för oss och ett kvitto på vår lyckade tillväxtstrategi, säger David King, vd på Flexenclosure i ett pressmeddelande.

I oktober fick Flexenclosure två nya beställningar på eCentre, en till Chile och en till Ecuador. Och i början av december ingick företaget ett samarbete med den australiensiska telekomoperatören Virtutel som innebär att 20 datacenter ska etableras över Australien under de närmaste tre åren.

Den nya fabriken i Lidköping ligger vid Hovby flygplats. Det blir den största näringslivsetableringen i staden sedan Asko flytta dit för några år sedan.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)