JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ampleon investerar i Sivers IMA

Sent i höstas blev det klart att Sivers IMA och Ampleon ska utveckla produkter för 5G tillsammans. Nu investerar det nederländska bolaget närmare 34 miljoner kronor via ett konvertibellån som kan ge ett ägande på 4,8 procent i det svenska bolaget.

Med Ampleon får Sivers IMA en partner som har de fem största leverantörerna av mobilnätsutrustning som kunder. Ampleon knoppades av efter sammanslagningen av NXP och Freescale, och fick med sig teknik från tidigare NXP för utveckling av rf-transistorer som bland annat kan användas i basstationer och för mikrovågsvärmning.

Samarbetet ökar Sivers IMAS:s chanser att pricka rätt med nya produkter i och med att Ampleon kan bidra med sitt marknadskunnade. Exakt vad samarbetet ska resultera i för produkter är dock oklart annat än att det handlar om millimetervågsprodukter för 5G.

Lånet löper med 5 procents årlig ränta och ger innehavaren rätt att konvertera det till aktier till kursen 8,29 kronor vilket är 140 procent över den genomsnittliga noteringen på börsen dagarna före avtalet skrevs under.

Lånet förfaller den 29 december 2020 och kan ge en utspädning för befintliga aktieägare på 4,8 procent.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)