JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Södertälje Science Park laddar för invigningen på tisdag i nästa vecka. Ambitionen är att skapa en nationell nod för hållbar produktionsteknik. Som första företag har Sigma Industry East North redan flyttat in.

– Vi ser ett stort värde i att arbeta i den här samverkansytan. Här finns KTH, Astra Zeneca, Scania och Acturum, och en användbar prototypverkstad. Allt det här är värdefullt för oss som företag och för våra enskilda medarbetare liksom för vårt nätverk, säger Roger Bäckström, konsultchef på Sigma Industry East North.

Det rullar på i rask tack för Södertälje Science Park – en satsning på hållbar produktion som Scania, Astra Zeneca, KTH, Acturum och Södertälje kommun står bakom.

Förra sommaren knöts den första KTH-professorn till lärosätet och under hösten har det smygstartat med en kickoff då över 12 000 elever från gymnasiet och grundskolan bjöds in till olika aktiviteter.

På tisdag, den 30 januari, är det invigning. Och då finns den första hyresgästen – industrikonsulten Sigma Industry East North – på plats i arbetsmiljö som Södertälje Science Park kallar i ett nytt coworking space, SSCP WORK.

– Vi skapar en kreativ samarbetsmiljö med ett stort utbud av olika aktiviteter här i vårt coworking space, säger Robert Kingfors, vd för Södertälje Science Park.

Invigningen följs av Södertälje Science Week 2018 (läs även), som innebär att det blir öppet hus och ytterligare aktiviteter för skolungdom och näringsliv mellan den 31 januari och 4 februari.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)