JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

För den norska inbyggnadskonsulten Data Respons blev 2017 återigen ett rekordår. Sverige är fortfarande företagets klart starkaste marknad, men verksamheten i Tyskland växer snabbast.

Förra året vid samma tid firade Data Respons att miljardvallen sprängts. Med andra ord passerade omsättningen en miljard norska kronor under 2016.

Nu sätter det norska företaget rekord igen. Omsättningen under 2017 var hela 19 procent högre än för kanonåret 2016. Den gick från knappa 1 040 miljoner norska kronor till närmare 1 241 miljoner i fjol.

Företaget pekar på att det främst är den internationella delen av verksamheten som bidragit till det goda resultatet under förra året. Segmentet kallat R&D Services växte exempelvis med 30 procent under 2017, varav 8 procent var organisk tillväxt.

– Sverige befäster sin position som vår största geografiska marknad med en andel på 48 procent. Men det är i Tyskland som vi växer snabbast, säger Kenneth Ragnvaldsen, vd för Data Respons i ett pressmeddelande.

I december 2017 köpte Data Respons det tyska mjukvaruföretaget EPOS CAT som levererar specialisttjänster till bilindustrin – ett segment som det norska företaget pekat ut som viktigt och vill växa ytterligare inom.

– Med den transaktionen fortsätter vi att stärka vår närvaro i Tyskland, den största marknaden i Europa, konstaterar Kenneth Ragnvaldsen.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)