JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Under fem år som vd på Mycronic har Lena Olving gjort stordåd. Koncernens omsättning har trefaldigats, antalet anställda fördubblats och lönsamheten ökat tio gånger. Nu flaggar Lena Olving för pension och en efterträdare sökes.

Redan när Lena Olving accepterade rollen som vd och koncernchef för laserritar- och ytmonteringsföretaget Mycronic hade hon bestämt sig för att gå i pension vid 62 års ålder – en ålder som nu närmar sig med stormsteg.

– Det är mycket tråkigt att Lena aviserat att hon kommer att sluta under 2019 men styrelsen har full förståelse för beslutet. Vi är oerhört tacksamma för den förändringsresa som hon genomfört med bolaget, säger Patrik Tigerschiöld, styrelsens ordförande, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– De enastående resultaten talar för sig själva där 2017 blev ett nytt rekordår. Vi är också tacksamma för att Lena meddelat sitt beslut i god tid och jag vet att hon kommer att leda organisationen med full kraft till sin sista arbetsdag.

Ända sedan Lena Olving klev in i företaget har det varit klart att hon lämnar vid övergången till 2019 – hon fyller 62 i december i år.

Anställningsavtalet har dock förlängts en aning, vilket innebär att hon som längst blir kvar som vd till den 15 maj 2019.

– Genom att i god tid annonsera mitt beslut får vi nu bra förutsättningar att hitta min efterträdare, säger Lena Olving i pressmeddelandet.

Innan Lena Olving kom till Täbyföretaget Mycronic var hon vice vd på flyg- och försvarskoncernen Saab. Likaså har hon varit chef för Volvo Personvagnar i Asien.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)