JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Minnestillverkaren SK Hynix – världens tredje största halvledartillverkare – har infört ett årlig tävling som belönar misslyckanden. Sydkoreanen hoppas därmed skapa en positiv företagskultur.

SK Hynix rider på en minnesvåg. Förra året växte omsättningen med dryga 81 procent. Därmed tog företaget två kliv uppåt i rankinglistan över världens största halvledarföretag – från position fem till tre.

Bakom framgången ligger det rådande suget efter minneskretsar. Även Samsung och Micron rycktes med av fjolårets minnesboost. I år och nästa är väntas dock priset på minnen, även 3D-versioner, dyka och Hynix ser sig tvingat att hitta sätt att hålla kvar sin starka position.

Sydkoreanen menar att en pusselbit i detta är att lära av misstag. Därför har företaget instiftat ett pris som belönar personalens bästa forskningsidéer – idéer som dock inte nått ända fram till kommersialisering.

”Problemlösning och medarbetares vilja att stå upp för sin sak är viktigt för att kunna utveckla innovativ halvledarteknik”, skriver vd Park Sung-wook, i ett pressuttalande.

Enligt företaget har tävlingen registrerat 250 bidrag. Här ingår allt från halvledardesign, -material och -processer till hantering av produktionslinor och utrustning.

Dessa ”misslyckanden” ser företaget nu som en viktig egendom som ska bevaras i en databas för framtida behov.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)