JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

ABB Ability består inte bara av digitala krafttransformatorer utan är en plattform med tillhörande mjukvara plus en inspektionsrobot som kan dyka ned i transformatorn.

Världens första integrerade lösning för digitalt uppkopplade krafttransformatorer. Så presenterar kraft- och automationsjätten ABB sin nya transformatorplattform som gör det möjligt att i realtid fjärrövervaka och analysera vitala parametrar.

Själva transformatorn ABB Ability Power Transformer är utrustad med ett digitalt nav (ABB:s terminologi) som kan använda en mängd enheter på en modulär plattform med plug-and-play-anslutning. Detta ska göra systemet framtidssäkrat samtidigt som användaren får full kontroll över transformatorn.

Dessutom förbättras tillförlitligheten och det går att höja nyttjandegraden i elnätet.

En komponent i plattformen är ABB Ability TXplore som använder en nedsänkbar och trådlöst styrd robot för inspektioner av vätskefyllda transformatorer. Roboten minskar risken för personalen som ska utföra inspektionen men kortar också stilleståndstiden till ett par timmar från dagar vilket i sin tur sänker kostnaden för inspektionerna med minst 50 procent.

Ytterligare en komponent är dristributionstransformatorn Ability TXpert som enligt ABB är världens första digitala distributionstransformator. Den är dessutom först med att integrera sensorteknik direkt i transformatorn under tillverkningsprocessen, vilket leder till en högre noggrannhet.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)