JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 20 juni 2019 VECKA 25

Idag släpper Volvo och Vattenfall laddlösningen kallad ”InCharge Smart hemma” med sikte på biltillverkarens laddhybridägare. Här ingår en smart laddbox med fast kabel, standardinstallation hemma och rabatt på snabbladdning vid utvalda stationer i Vattenfalls publika laddnätverk InCharge.

Volvo Car Sverige och Vattenfall har inlett ett samarbete som innebär att Volvos laddhybridägare kan välja laddlösningen ”InCharge Smart hemma”, direkt via webbtjänsten Min Volvo.

– Vår strategi framåt är en offensiv satsning på elektrifierade bilar. Då behövs det en fungerande infrastruktur för laddning både i samhället och där våra kunder bor, säger Kristian Elvefors, vd på Volvo Car Sverige, i ett pressmeddelande.

För Volvo handlar dagens lansering om att kunna erbjuda en laddlösning i hemmet för dagens och morgondagens elektrifierade Volvo.

Från nästa år ska alla nya Volvobilar ha någon form av elektrifiering, medan företagets globala mål är att 50 procent av alla bilar som säljs år 2025 ska vara rena elbilar. I dag har Volvo Cars cirka 18 procents marknadsandel för laddhybrider i Sverige fördelat på fem modeller, och till hösten adderas ytterligare tre modeller.

– Vi kommer definitivt att se en ökning de närmaste åren av kunder som väljer en elektrifierad Volvo. Därför känns det helt rätt att kunna erbjuda denna smarta och miljöriktiga laddlösning redan nu, säger Kristian Elvefors i samma pressmeddelande.

Konceptet erbjuder även laddning via laddnätet InCharge, som lanserades i november 2016 och idag består av 570 publika laddstationer i Sverige och över 4 000 i nordvästra Europa.

För knappt två veckor sedan avslöjade Vattenfall dessutom en storsatsning på laddinfrastruktur för elbilar i Europa.

I ett pressmeddelande sade Vattenfalls koncernchef Magnus Hall:

– Elbilar är på ingång i stor skala och laddningen av dessa ska vara enkel. Det driver både oss och våra partners och vi ska satsa helhjärtat på att bygga ett av nordvästra Europas största laddnätverk.

Vattenfalls strategi är att bli fossilfritt inom en generation. I sin investeringsplan för 2018–2019 har företaget avsatt tre miljarder kronor för att utveckla nya affärer, bland annat för laddinfrastruktur och batterilagring.

– Från och med nu kommer laddnätverket InCharge att i princip dubbleras i storlek varje år för att möta en kraftig tillväxt av elbilar. Målet är att om fem år ha en årsomsättning på en miljard kronor, kommenterade Tomas Björnsson, chef för Vattenfalls affärsområde E-mobility, i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)