JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amerikanska Vuzix. som utvecklar smarta glasögon, har skrivit avtal med svenska XM Reality. Därmed kommer Linköpingsföretagets AR-lösning Remote Guidance att nå en bredare publik.

XMReality Remote Guidence är en utrustning som möjliggör realtidshjälp och guidning genom augmented reality. Nu finns den tillgängligt på Vuzixs smarta glasögon.

– Vi är glada att välkomna XM Reality till Vuzix Industrial Program. Programmet är utformat för att stödja våra mest värdefulla partners. XM Reality breddar användningen av smarta glasögon genom att erbjuda stöd på distans till industriföretag, säger Paul Travers, vd och koncernchef på Vuzix i ett pressmeddelande.

Linköpingsföretagets AR-lösningen stöder bland annat kunskapsdelning genom gester, tal, chat, pekare och bilder med någon som är på en helt annan plats.

– En av funktionerna i XMReality 6.2, som släpptes den 24 april, inkluderar ett förbättrat användargränssnitt för smarta glasögon. Nu går det exempelvis snabbare att logga in genom att använda en QR-kod som genereras av mjukvaran, säger XM Realitys vd Johan Castevall, i samma pressmeddelande.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)