JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Idag står affärsområdet Life Science för cirka 20 procent av teknikkonsulten Prevas omsättning. Framåt ska den andelen öka genom en dedikerad satsning.

– Vi genomför nu en fokuserad satsning inom Life Science med ett utökat tjänsteutbud samt marknadstäckning med mål att kraftigt öka omsättningen inom de närmsta åren, säger Björn Andersson, ansvarig för produktutveckling på Prevas i ett pressmeddelande.

Prevas har under lång tid levererat produkter och tjänster med inriktning mot utveckling av medicinsk utrustning och diagnostik, liksom automatiserad produktion av läkemedel och instrument.

På företagets så kallade Center of Excellence inom Life Science arbetar runt 150 ingenjörer och experter, och kontoret i Sundbyberg, i Stockholm, är certifierat enligt ISO13485.

För tillfället står Life Science för runt en femtedel av företagets omsättningen. På kundlistan finns storföretag som GE Healthcare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, Hemocue, Nobel Biocare och Maquet Critical Care, liksom mindre företag som Quickcool, Kontigo Care, Zenicor och Exseed Health.

De skärpta myndighetskraven ställer höga krav på produktutvecklingen inklusive appar och mjukvara, skriver företaget i pressmeddelandet.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)