JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Darja Isaksson blir generaldirektör för Vinnova. Hon har konsult och digital strateg på cv:t och tar över efter Charlotte Brogren, som lämnade posten i höstas.

När Charlotte Brogren tog ledningen på innovationsmyndigheten Vinnova år 2009 var det med en bakgrund som ansvarig för robotutvecklingen vid ABB. Den här gången blir det en ledarprofil utan industriförankring.

Darja Isaksson tillträder sin befattning den 20 augusti i år. Närmast kommer hon från rollen som konsult och digital strateg.

På LinkedIn presenterar hon sig själv med orden: ”Entrepeneur, speaker, advisor, change agent, creative being, global citizen, curious, connected & concerned.”

– Rekordmånga har sökt jobbet och många var också kvalificerade. Det gjorde urvalsprocessen tuff men nu är jag glad att kunna presentera Darja Isaksson som ny generaldirektör. Med sitt entreprenörsfokus och visionära ledarskap är hon rätt person att leda Vinnova, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i ett pressmeddelande.

Darja Isaksson sitter sedan drygt tre år med som ledamot för det nationella innovationsrådet och sedan ett drygt år i regeringens digitaliseringsråd.

Regeringen utser generaldirektör för Vinnova. Förordnandet gäller under sex år.

 

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)