JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vill korta tiden för prototyper och industrialisering

I tisdags var det officiell start för kontraktstillverkaren Inissions två tjänster för prototypframtagning och industrialisering kallade Inception och Inside.

– Det är mycket som går i gamla hjulspår i den här branschen vilket gör att det finns utvecklingspotential. Inception och Inside visar att vi har ambitioner att ändra på det.

Inissions fabrik i Järfälla, strax norr om Stockholm, är en sammanslagning av Triab och Skeab som bägge förvärvats av Inission. Framförallt Triab hade fokus på de tidiga skedena inklusive prototypframtagning.

– Det är mycket Stockholmskontoret som är skyldiga till det här, säger företagets marknadschef Olle Hulteberg lite skämtsamt i samband med invigningen.

Inception är en fabrik i fabriken för prototyper. Den har ett eget rum med egna maskiner och egen personal. Inception är i första hand tänkt för serier på fem till tio exemplar som tar en dag att sätta upp i linan och köra. Normalt görs inge testning utan bara manuell avsyning. Prototyperna levereras i en skrikigt gul låda med dokumentation och en utvärdering som kunden ska fylla i.

Inside kan ses som en metod att snabba upp tiden från idé till färdig volymleverans. Det finns en dedicerad grupp som ligger under sälj- och marknad för uppgiften. Kunderna som behöver vara på plats en tid för att få kontroll på alla tillverkningsrelaterad kostnader. För att bilden ska bli så komplett som möjligt deltar även olika underleverantörer i Inside inklusive Arrow, Asso, Eurostat och Sifvert med kunskap om bland annat komponenter, kablage, förpackningar och fästelement.

Till att börja med finns Inception och Inside enbart på Järfällafabriken.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)