JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Varta ska massproducera battericeller

I samarbete med forsknings­­instutet Fraunhofer för­bereder tyska batteri­tillverkaren Varta volym­­produktion av litium­jonceller för elbilsbatterier.

Fraunhofer och Varta har tecknat avtal om ett gemensamt forsknings- och utvecklingsprojekt för batteriteknik. Målet är att ta fram en digitaliserad produktionslina för att kunna minska ett svinn som idag ligger på tio procent.

Varta är det enda tyska företaget med erfarenhet av volymproduktion av battericeller idag. Du känner igen logotypen från diverse hushållsbatterier. Bland företagets specialiteter finns batterilager för solceller och hörapparater.

Vartas satsning och planer ska ses i ljuset av den tyska regeringens planerade euromiljardsponsring av egen batteriproduktion till elbilar. 

Varta är ett av de företag som den tyska ekonomiministern Peter Altmaier haft samtal med, tillsammans med bland annat Basf och Ford-Werke.

Också svenska Northvolt har fått inviter att vara med och diskutera batteriproduktion i Tyskland.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)