JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Synerleap värdefullt för startups

ABB:s tillväxthubb Synerleap prisas för sitt engagemang för uppstartsföretag. Det är initiativet Ignite Sweden som i måndags delat ut två utmärkelser till företaget.

Ignite Sweden är ett initiativ som verkar för samarbete mellan startups och storföretag. Projektet startades i början av 2017 och sedan dess har det lett till att över 250 uppstartsföretag har matchats med 55 storföretag.

I måndags arrangerades Ignite Sweden Day i Stockholm. Under eventet fick ABB ta emot två utmärkelser för sitt innovationskluster Synerleap, som ligger vid ABB Corporate Research i Västerås och invigdes för drygt två år sedan (länk).

Synerleaps metod att matcha och samarbeta är det som prisas. Motiveringen till de två prisen lyder:

  • Startup Engagement: Denna industrijätte har mött mer än 86 startups genom Ignite Sweden i år. Genom att investera i att hitta tillämpliga modeller för att möjliggöra samarbete med startups, banar Synerleap väg för många startups att skapa riktiga affärssamarbeten med ABB.
  • Best Startup Collaborator: Synerleap, ABB och deras representanter i Ignite Sweden har med starkt engagemang för att bana väg genom interna processer visat att det är möjligt att samarbeta med startups trots olika storlek, ekonomi och kultur. Genom att vara öppen för nya idéer och ny teknik har de under det här året ingått nya partnerskap; en nyckelfaktor för att hålla både startups och företag i framkant internationellt.

– Synerleap har utvecklat en plattform inom ABB som verkligen spelar roll för startups. Vi har följt deras resa från början och är verkligen imponerade över de resultat som Synerleap börjar leverera nu, säger Stina Lantz, programchef Ignite Sweden i ett pressmeddelande.

– För en startup är ett kommersiellt partnerskap med en stor internationell företagare värdefullare än andra investeringar, och det betyder också en potentiell dörr till internationalisering. ABB tar en ledande roll för Sverige och våra fantastiska startups genom detta, adderar hon.

Bakom Ignite Sweden står Sting, Lead; Things, Minc och Uminova. Projektet drivs i samarbete med SISP, Swedish Incubators and Science Parks och är delfinansierat av Vinnova.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)