JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. T-Mobile hämtar 5G-strateg från Ericsson

Den amerikanska operatören T-mobile har rekryterat Ericssonveteranen Ulf Ewaldsson. Uppdraget blir att peka ut riktningen för företagets 5G-strategi.

– Vi är exalterade att kunna dela den goda nyheten att Ulf ansluter till vårt team med fantastiska ledare på T-Mobile som fortsätter att visa de andra vad som krävs för att vinna inom trådlös kommunikation, säger företagets teknikchef Neville Ray i ett pressmeddelande.

T-Mobile är USA:s tredje största mobiloperatör efter de betydligt större Verizon och AT&T. Företaget hade 80 miljoner abonnenter vid årsskiftet. Huvudkontoret finns i Bellevue i delstaten Washington dit Ulf Ewaldsson flyttar redan i slutet av denna månad.

Ewaldsson är 53 år och har under sin karriär på Ericsson haft olika chefspositioner. För ett år sedan petades han åt sidan då han fick lämna ansvaret för den förlusttyngda verksamheten Digital Services. Innan dess var han strategi- och teknikchef och dessförinnan chef för radioprodukterna.

Han är inte den första Ericssonveteran som rekryterats av amerikanska operatörer. Företagets tidigare strategichef och sedermera nordamerikachef Rima Qureshi började på Verizon i november 2017. Den tidigare vd:n Hans Vestberg tillträdde som vd på Verizon i augusti 2018.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)