JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Annotell ska lära Zenuity tolka världen

Zenuity och Mobility Xlab-bolaget Annotell tecknar ett ettårigt samarbetsavtal för ett projekt om överföring av kunskap från människor till maskiner. Målet är algoritmer som förstår vad som sker omkring ett självkörande fordon. 

Uppgiften kräver massor av exempel att lära sig ifrån, så kallad träningsdata. Annotell framställer sådan träningsdata, med fokus på att den ska vara konsekvent. 

– Vi människor tolkar omvärlden olika, så om vi ska lära en maskin något så måste vi först vara överens om hur den ska tolka omvärlden, säger ett pressmeddelande från Mobility Xlab.

– Detta är av strategiskt värde för Zenuity, både för att vi ska kunna nå vårt mål med den självkörande bilen på marknaden 2021, men också för att få arbeta nära ett så spännande företag som Annotell, säger Dennis Nobelius, vd på Zenuity.

Zenuity är en av grundarna av Mobility Xlab tillsammans med Cevt, Ericsson, Veoneer, Volvo Cars, Volvo Group och Lindholmen Science Park.

Annotell var ett av de första företagen som bjöds in till Mobility Xlab då det startade för drygt ett år sedan. 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)