Skriv ut

För att fler ska upptäcka möjligheterna med IR-sensorer arrangerar kamera- och sensorbolaget Flir tillsammans med inkubatorn Things en tävling för uppstartbolag. Bästa förslag på hur IR-tekniken kan användas får 250 000 kronor i utvecklingsbidrag.

Det såldes en miljon okylda IR-sensorer år 2017, en siffra som ökar till två miljoner år 2021. Siffrorna kommer från analyshuset Yole Développement som påpekar att de två största tillverkarna är Flir och Seek Thermal.

För att ytterliga driva försäljningen vill Flir hitta nya tillämpningar. Företaget har därför dragit igång en tävling tillsammans med Things som riktar sig till uppstartsföretag. Senast den 13 februari vill de ha förslag på hur IR-tekniken kan användas i en ny produkt.

Flir pekar ut fyra tillämpningsområden: den uppkopplade industrin, räddningstjänsten, hemmafixaren och digitaliserad infrastruktur.

Förutom någon av Flirs sensormoduler eller IR-kameror bör du använda artificiell intelligens, förstärkt verklighet eller maskininlärning i den tänkta produkten för att användaren ska kunna fatta bättre beslut.

Tre till sex av de bästa förslagen får möjlighet att ta fram en enkel prototyp som sedan presenteras för juryn. Vinnaren utses den 22 april och får förutom 250 000 kronor även möjligheten att ta hjälp av Flir för att utveckla en färdig produkt.

Mer information finns här (länk).

Kategori: Nyheter