Annons

torsdag 26 november 2015vecka 48
Annons
fb
STARTSIDA Internet of Things Embedded Power Energi Distribution Fordon Kommunikation Medicin Komponenter Produktion Test & mät Technical Papers

Visa endast artikeln (fr utskrift)
Av Sanjay Dua, Aricent
Embedded expertUR ARKIVET: 2010-06-28 Aricent:

Android fräck
men fruktat
fragmenterad

Nya uppgraderingar, skräddarsydda versioner och användarprogram som inte inte är portabla. Det är faktorer som splittrar Android och ger merarbete till mobiltillverkarna. Det säger systemleverantören Aricent.


Klicka här
för nedladdning!
PDF, 1 Mbyte
.
embexFler kostnadsfria rapporter finns på etn.se/expert
Den första Androidmobilen släpptes för bara 16 månader sedan men sedan dess har Google redan hunnit med fyra stora uppgraderingar av operativsystemet.
Det skriver Sanjay Dua, forskare på mobilsystemkonsulten Aricent, i en artikel exklusivt publicerad på svenska i Elektroniktidningens rapportserie Embedded Expert.
Många har redan hunnit misslyckas med att lansera produkter för att de inte tagit denna komplexitet på tillräckligt stort allvar tidigt i utvecklingsprocessen.
Han vill inte skrämma bort någon från Android, som han tycker är en fantastisk utgångspunkt för att bygga smartmobiler med minst lika mycket körglädje som Iphone och andra konkurrenter. Men han vill flagga för fragmenteringen, på alla nivåer i systemet, som ger mycket merarbete till den tillverkare som har ambitionen att försöka upprätthålla en enhetlighet i Android som sträcker sig över mer än en enda generation av hårdvara, operativsystem, gränssnitt, kommunikationsnät och applikationer.
Att pressen på tillverkarna är reell visas av det faktum att de allra flesta Androidenheter fortfarande körs på äldre versioner av operativsystemet.
Rapporten finns här (pdf, 1 Mbyte).
Skribenterna ansvarar för sina egna texter (3)
Re: Korrigering UR ARKIVET: 2010-07-05 Jan Tångring, redaktionen
Förklaringen är att jag fick texten till mig på engelska den 17 maj – jag ser att gränsen passerades i början av juni.
Korrigering UR ARKIVET: 2010-07-05 Ankan
Länk:
Det stämmer inte riktigt..
Mer än hälften av alla Alla Android kör 2.1 eller nyare.
http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html
Mer om fragmentering av Android UR ARKIVET: 2010-07-02 Jan Tångring, redaktionen
Länk:
Andreas Constantinou gör en analys på Vision Mobile.

Han delar upp problemet i
1. Codebase fragmentation – avknoppning i separata versioner, den största från China mobile
2. Release fragmentation – Googles egna fem nya versioner på 12 månader
3. Profile fragmentation – anpassning för smartmobiler mot anpassning för massmarknadsmobiler
CUI: Kraven på externa kraftaggregat skärps nästa år
Av Jeff Schnabel, CUI
article thumbnail6/11 I mer än ett decennium har det funnits olika krav på externa kraftaggregat vad gäller effektiviteten och energi­förbrukningen när de är olastade. Idag måste en tillverkarna ha produkter som klarar gränserna enligt version V (Level V) av standarden för energieffektivitet. Version V har lagt ribban högre än alla regionala krav, även om den bara är tvingande inom EU. I februari 2016 börjar en ny uppsättning krav från det amerikanska energi­departementet (DOE) att gälla. Kraven i version VI är visserligen bara tvingande i USA, men alla tillverkare som säljer dit måste vidta åtgärder redan nu.
+ Läs mer
Storuman Energi: Förnybart i elnätet ändrar villkoren
Av Nils-Gunnar From, Storuman Energi
article thumbnail5/11 De stora svängningarna av elpriset som vi sett det senaste året är här för att stanna, och troligen kommer de också att öka i frekvens och storlek. Men med teknik i hemmet, som hjälper konsumenten att utnyttja elmarknaden på ett smart sätt, kopplade till ett modernt elavtal kan prissvängningarna betyda en ljus framtid för elkonsumenterna.
+ Läs mer
Maxim: Mata din LED-armatur via Power-over-Ethernet
Av Alec Makdessian och Thong Huynh, Maxim Integrated
article thumbnail4/11 Ljuset kan då styras över lokalnätet och paras ihop med sensorer, trådlösa kommunikationsmoduler och processorer till ett smarta nav.
+ Läs mer
Altera: Hyperregister ger fart åt FPGA:erna
Av Allan Davidson, Altera
article thumbnail13/10 Prestanda för ett systems bestäms ofta av hur snabbt det kan skyffla data. I många fall, inklusive FPGA:er, är den vanligaste tekniken för att öka prestanda att göra de interna bussarna bredare och bredare. Det är inte ovanligt med 512 bitar, 1024 bitar eller ändå mer men tekniken slukar resurser i form av kiselyta och energi. Dessutom ökar komplexiteten när man ska designa komparatorer eller göra checksummor på så breda bussar.
+ Läs mer
Xilinx & Analog Devices: FPGA + radio ger 60 GHz-länk för småceller
Av John Kilpatrick, Robbie Shergill, Analog Devices och Manish Sinha, Xilinx
article thumbnail12/10 En FPGA och en ­radiokrets är (nästan) allt som behövs för att skapa en 60 GHz-länk som kan koppla upp en pikobasstation.
+ Läs mer
Silicon Labs: Räcker 8 bitar eller behöver jag 32?
Av Josh Norem, Silicon Labs
article thumbnail9/10 Varför skulle jag vilja ha en 8-bitars MCU? Den frågan får jag då och då, och här ska jag försöka ge ett svar. För en sak är säker. Du som utvecklar får ofta ett enklare jobb, och slutprodukten bli ofta bättre om du bara lägger några timmar i början av utvecklingsarbetet på att utvärdera vilken arkitektur som passar just din tillämpning bäst.
+ Läs mer
Keysight: Bara fördelar att emulera batteriet
Av Bob Zollo, Keysight Technologies
article thumbnail15/9 I vår mobila värld finns det allt fler enheter som kapar sladden för att ­istället drivas av batterier. Tack vare ökad effektdensitet i batterierna och avancerade effekthanteringstekniker kan till och med enheter som förbrukar mycket ström erbjudas i en batteridriven version. Det gäller allt från smarta telefoner, hushållsverktyg och hushållsapparater till elfordon.
+ Läs mer
Yokogawa: Svårt mäta effekt i standby-läge
Av Yokogawa Europe i samarbete med Johan Waldelius på Testpower
article thumbnail14/9 I mer än ett decennium har energiförbrukningen i lågeffekts- och standby-lägen varit en angelägen fråga samtidigt är det en svårt att mäta den eftersom de flesta effektmetrar inte klarar att mäta så små effekter med noggrannhet. Det gäller särskilt vid hög crestfaktor och låga effektfaktorer.
+ Läs mer
Rohde & Schwarz: Signalanalys ger 16 bitars vertikal upplösning
Av Sylvia Reitz, Rohde & Schwarz
article thumbnail10/9 Den vertikala upplösningen har vid sidan av bandbredd, samplingshastighet och minnesdjup kommit att bli en av nyckelparametrarna för oscilloskop. Denna utveckling har drivits fram av det ökande behovet av att få ut mer detaljer från signalerna i applikationer för konsumentartiklar, medicinteknik samt forskning och utveckling. Utmaningen är att noggrant kunna mäta signalkomponenter med en amplitud på något hundratal mV som ingår i signaler som samtidigt innehåller komponenter med höga spänningar.
+ Läs mer
Ericsson: Nå högre effektivitet med digital kraft
Av Martin Hägerdal, Ericsson Power Modules
article thumbnail2/9 Förväntningarna på digital kraft har varit höga, speciellt med tanke på den explosiva tillväxt som digital logik skapat på många andra marknader. Fast totalt sett har acceptansen av tekniken snarare varit stabil än explosiv. Detta trots att till och med de allra första digitala kraftlösningarna hade minst lika bra prestanda, ofta bättre, jämfört med avancerade analoga omvandlare.
+ Läs mer
Avnet: Sensorer för en uppkopplad industri
Av Angelo Bosoni, Avnet Abacus
article thumbnail24/6 Oavsett om IoT lever upp till sin hype eller inte, så har idén i sig satt fart på folks fantasi. Det finns allt från radikala koncept som ”Internet of Everything” till lite mer ­fokuserade idéer som ”Industriellt Internet” – en term som först började användas av General Electric och idag används i betydelsen automation av industriella miljöer med hjälp av sensorer och M2M-kommunikation.
+ Läs mer
Rutronik: Mikromekaniska sensorsystem ger dig tio frihetsgrader
Av Martin Grimmer, Rutronik
article thumbnail23/6 Accessoarer som smarta klockor, träningsarmband, smarta glasögon eller funktionskläder skulle vara otänkbara utan Mems, mikromekaniska sensorer. Men de höjer också värdet på industriprodukter, medicinteknisk utrustning och spelkonsoler. Det gäller särskilt för sensorsystem – hubar och applikationsspecifika sensorsystem – som har upp till nio frihetsgrader med en treaxlig accelerometer, ett treaxligt gyro, en treaxlig magnetometer och en styrkrets i samma kapsel. Ansluter man externa sensorer för tryck eller ljus kan det blir tio frihetsgrader eller mer. Även under svåra förhållanden ger det exaktare och robustare sensordata än med individuella sensorer. Andra pluspoäng är att de är mycket mindre och effektivare än diskreta lösningar och att användaren inte behöver kalibrera för temperatur och andra faktorer. Man minskar också designarbetet, kan fokusera på det som tillför värde och blir snabbare färdig.
+ Läs mer
Elektronikkonsult: Skapa effektivare frekvensomriktare med kiselkarbid
Av Vidar Wernöe och Tommy Kjellqvist, Elektronikkonsult
article thumbnail22/6 Energimyndigheten beräknar att elmotordrivna system står för runt 65 procent av elanvändningen inom industrin och nästan 40 procent av Sveriges totala elanvändning. Därför är produktgruppen utpekad av EU som den grupp där man kan åstadkomma störst energibesparing. Sedan juni 2011 omfattas den också av ekodesignkrav. I vissa fall då motorer utsätts för en varierande last kan mycket energi sparas om en frekvensomriktare används.
+ Läs mer
Wind River: Så simulerar man ett helt IoT-nät
Av Jakob Engblom, Wind River
article thumbnail3/6 Det är en stor utmaning att utveckla och testa tillämpningar för Internet-of-Things (IoT) av den enkla anledningen att det handlar om stora system som innehåller väldigt många enheter. Det är svårt att trycka in hundratals noder i ett vanligt mjukvarulab för testning, och det är svårt att förse alla dessa noder med intressanta och realistiska indata. Frågan är hur man rent praktiskt ska gå tillväga för att testa mjukvara när den ska köras på hundratals eller kanske till och med tusentals IoT-noder? Simulering är ett bra svar på den frågan.
+ Läs mer
Microchip: Energiskördning för trådlösa sensornoder
Av Cristian Toma, Microchip
article thumbnail2/6 Det behöver varken vara komplicerat eller dyrt att använda energiskördning för att driva trådlösa sensornoder. Noga genomtänkta kommunikationsprotokoll och bandbredder, tillsammans med de energi­besparande egenskaper som de senaste RF-kretsarna erbjuder, kan utnyttjas för att minska förbrukningen och kan ge en trådlös sensornod som kan fungera nästan hur länge som helst helt utan, eller med bara lite grand av mänsklig medverkan.
+ Läs mer
Linear: Meshprotokollet kan göra stor skillnad
Av Ross Yu, Linear Technology
article thumbnail1/6 En av de största fördelarna med koppla upp dina industrianläggningar på Internet (Industrial Internet of Things) är att de data du samlar upp i den fysiska världen via trådlösa sensornätverk (WSN), både kan öka effektiviteten och strömlinjeforma dina affärsmetoder. De krav som ställs på trådlösa sensornät är många och varierande eftersom sensorer  kan placeras nästan överallt: i byggnader, i industrianläggningar, i tunnlar, på fordon i rörelse, på stadsgator och broar, och på avsides belägna platser som längs rörledningar eller i väderstationer.
+ Läs mer
Altium: Origami med kretskort
Av Robert Huxel, Altium Europe
article thumbnail21/5 Med Altium Designer kan man hantera alla parametrar för en flex-rigid konstruktion i en och samma miljö. Detta berättar Robert Huxel mer om, i en artikel författad i Elektroniktidningens serie Technical Papers.
+ Läs mer
Microchip: Vi tar pulsen på pulsoximetrar
Av Zhang Feng och Marten L. Smith, Microchip
article thumbnail11/5 De förändringar som sker inom områden relaterade till medicin och konditionsträning, och den elektronikutrustning som utnyttjas, kan verkligen kallas revolutionerande. De krav som ställs på dagens sjukvårdsutrustning är omfattande, varierande och knepiga att tillgodose. Utrustning som förr användes mest på sjukhus, används nu för tillämpningar i hemmet och för konditionsövervakning.
+ Läs mer
CUI: Att välja medicinskt spänningsaggregat
Av Jeff Schnabel, CUI
article thumbnail7/5 Den 3:e utgåvan av standarden ANSI/AAMI ES 60601-1:2005/ IEC 60601-1 är så komplex och mångskiktad, och i många fall mångtydig och motsägelsefull, att de som konstruerar system och spänningsaggregat må vara förlåtna om de tappat kontakten med standardens ursprungliga syfte.
+ Läs mer
Sanmina: Fem recept för medicin­tekniska produkter
Av Gelston Howell, Sanmina
article thumbnail6/5 Även om det finns en allt större acceptans för outsourcing i den medicintekniska branschen är även stora produktägare (Original Equipment Manufacturers, OEM) ibland förvånade över alla de komplexa produkter och nyckelfärdiga lösningar som man kan hitta hos kontraktstillverkare (Electronic Manufacturing Services, EMS). För små och medelstora OEM-företag kan dessa lösningar vara ännu mer användbara eftersom de tillåter att företaget fokuserar på sin kärnverksamhet med avseende på design och produktstrategi. Dagens EMS-företag har mycket större kapacitet än tidigare och kan vara en verklig tillgång, särskilt de som designar mycket komplexa medicintekniska produkter.
+ Läs mer

++
15/4Silica: Snabb utveckling kräver kort, mjukvara & support
14/4Xilinx: IPI gör det enkelt att bygga med IP-block
13/4Toshiba: Smarta apparater kräver smarta NAND-minnen
13/3Anritsu: Lobformning ökar kapaciteten i mobilnäten
12/3Analog Devices: En transceiver skräddarsydd för mjukvaruradio
11/3ARM: Ett ekosystem för kroppsnära elektronik
13/2Freescale: Visuell intelligens ger roboten rumskänsla
12/2Linear: Utmanande fordonsmiljö fordrar flexibel kraft
2015-01-21Freescale: Så matar du dina IoT-prylar smart
2015-01-12Swerea IVF: Vem har ansvaret för tillförlitligheten i kretskort?
2015-01-09Synopsys: Utveckla fordonselektronik i virtuell hårdvara
2015-01-08Melexis: Från hjälpsystem till autonoma fordon
2015-01-07Ericsson: Digital kraft förenklar
2014-12-16Freescale: Radar och funktionell säkerhet
2014-11-28Så byggs nya Android om från grunden
2014-11-27Blyfritt är inte problemfritt
UR ARKIVET: 2014-11-24Swiftmode: Rätt rengöringsduk ger bättre pastatryck
UR ARKIVET: 2014-11-06Kemet: Rätt kondensator tänjer systemets livskraft
UR ARKIVET: 2014-11-04Avnet Abacus: Sensorvärlden fordrar liten och billig kraftmatning
UR ARKIVET: 2014-10-09Digi-Key: FPGA:an ger många processoralternativ
UR ARKIVET: 2014-10-09EyeKnowHow: Prestandatester ger inte hela bilden
UR ARKIVET: 2014-09-22IDT: Programmerbara klocklösningar ger lågt gitter, är energisnåla och tar liten plats
UR ARKIVET: 2014-09-09Keysight: Nya användargränssnitt gör oscilloskopen enklare att använda
UR ARKIVET: 2014-09-09Rohde & Schwarz: Jitteranalys med oscilloskop
UR ARKIVET: 2014-09-08Tektronix: Analoga särdrag avslöjar digitala fel
UR ARKIVET: 2014-06-13Altera: OpenCL ger snabb utveckling och enkel flytt
UR ARKIVET: 2014-06-11Linear: Smart sensornät hittar din p-plats
UR ARKIVET: 2014-06-10Texas Instruments: Fjädrarna i sängen kan övervaka andningen
UR ARKIVET: 2014-06-09Cypress: Stora skärmar en utmaning för pektekniken
UR ARKIVET: 2014-05-09Percepio: Mjukvarutrace synliggör buggar i Linuxsystem
UR ARKIVET: 2014-04-17Freescale: Kinetis M isolerar juridisk programkod
UR ARKIVET: 2014-03-31Microchip: Så talar Android med sina tillbehör
UR ARKIVET: 2014-03-31IS2T: Java är rätt val för komplexa applikationer
UR ARKIVET: 2014-03-28Altium: Så konstruerar du rigid-flexkort
UR ARKIVET: 2014-03-06Anritsu: Bättre simulera än mäta på mobilnät
UR ARKIVET: 2014-03-06Agilent: LTE och radar kan samexistera
UR ARKIVET: 2014-02-14Freescale: Skräddarsydda systemkretsar avstyr krocken
UR ARKIVET: 2014-02-14MSC:Fyll cellen, tack!
UR ARKIVET: 2014-02-07Ericsson: Digital kraft gör det svåra enklare
UR ARKIVET: 2014-01-09Linear: Effektiva batterier med balanserade celler
UR ARKIVET: 2014-01-09Murata: Keramiska kondensatorer för elbil och hybrid
UR ARKIVET: 2013-12-03Altium: Trygga komponenterna i valvet
UR ARKIVET: 2013-12-03Cadsoft: Tio tidlösa regler för kretskortsdesign
UR ARKIVET: 2013-12-02Tolpagorni: Många små steg leder till målet
UR ARKIVET: 2013-11-27ARM: Inbyggd signalbehandling tar plats i analogt
UR ARKIVET: 2013-11-18Arrow: Hårda kärnor möter hårda fpga-krav
UR ARKIVET: 2013-10-29Toshiba: MOSFET med integrerad diod ger bättre verkningsgrad
UR ARKIVET: 2013-10-28CUI: Moment 22 för digital kraft
UR ARKIVET: 2013-10-15National Instruments: Kommersiellt realtidslinux ritar om kartan
UR ARKIVET: 2013-10-02Congatec och JLT: Tålig dator guidar föraren precist
UR ARKIVET: 2013-10-02Farnell: Våg med uppkopplade 32-bitarsprocessorer
UR ARKIVET: 2013-09-26Ansys: Snabba seriella bussar kräver parametrisk simulering
UR ARKIVET: 2013-09-05National Instruments: Hur hittar du rätt i datagruset?
UR ARKIVET: 2013-09-05Agilent: Frekvensdomänmätningar: Spektrumanalysator eller oscilloskop?
UR ARKIVET: 2013-09-03Rohde & Schwarz: FFT-baserade mätmottagare ger snabbare EMI-mätningar
UR ARKIVET: 2013-06-24Rutronik: SAW-komponenten lever på sin fördröjning
UR ARKIVET: 2013-06-24Micron: Många fördelar med programmering av flash på kortet
UR ARKIVET: 2013-06-11LSI: Nästa generations infrastruktur kräver smartare kisel
UR ARKIVET: 2013-06-03Detta kan du göra med grafen
UR ARKIVET: 2013-05-30Linear: Snart kan sensorer placeras var som helst
UR ARKIVET: 2013-05-30Analog Devices: Mikromekanik utmanar fiberoptiska gyron för precisionsstyrning
UR ARKIVET: 2013-04-30Data Modul: USB-minnet ­ uppgraderar kortets programvara
UR ARKIVET: 2013-04-30Silicon Labs: En energisnål design kräver finlir i flera steg
UR ARKIVET: 2013-04-04Cypress: USB 3.0 ger mobila enheter supersnabb dataöverföring
UR ARKIVET: 2013-04-03Rutronik: Energisnål Bluetooth på frammarsch
UR ARKIVET: 2013-03-06Murata: Stäm av för bättre resultat
UR ARKIVET: 2013-03-06Maxim: Så säkrar du din verksamhet
UR ARKIVET: 2013-02-21ST-Ericsson: därför är två kärnor bättre än fyra
UR ARKIVET: 2013-02-19Kontron: SSD-partitionering trotsar logiken
UR ARKIVET: 2013-02-02Microchip: Digital styrning gör LED-belysningen intelligent
UR ARKIVET: 2013-02-02National Instruments: Robotar behöver kunna se
 
KOMMENTERAT
Kommentarer via Disqus

Annons
Annons
Annons
Annons
Administration Jan Tångring
Annonser Anne-Charlotte Sparrvik
Redaktion red@etn.se
Ansvarig utgivare Anna Wennberg på uppdrag av Elektroniktidningen Sverige AB
© Elektroniktidningen Sverige AB
Publiceringssystem Joomla, webbhotell Glesys