måndag 25 juli 2016vecka 30
Annons
fb
STARTSIDA Internet of Things Embedded Power Energi Distribution Fordon Kommunikation Medicin Komponenter Produktion Test & mät Technical Papers

Visa endast artikeln (fr utskrift)
Av Sanjay Dua, Aricent
Embedded expertUR ARKIVET: 2010-06-28 Aricent:

Android fräck
men fruktat
fragmenterad

Nya uppgraderingar, skräddarsydda versioner och användarprogram som inte inte är portabla. Det är faktorer som splittrar Android och ger merarbete till mobiltillverkarna. Det säger systemleverantören Aricent.


Klicka här
för nedladdning!
PDF, 1 Mbyte
.
embexFler kostnadsfria rapporter finns på etn.se/expert
Den första Androidmobilen släpptes för bara 16 månader sedan men sedan dess har Google redan hunnit med fyra stora uppgraderingar av operativsystemet.
Det skriver Sanjay Dua, forskare på mobilsystemkonsulten Aricent, i en artikel exklusivt publicerad på svenska i Elektroniktidningens rapportserie Embedded Expert.
Många har redan hunnit misslyckas med att lansera produkter för att de inte tagit denna komplexitet på tillräckligt stort allvar tidigt i utvecklingsprocessen.
Han vill inte skrämma bort någon från Android, som han tycker är en fantastisk utgångspunkt för att bygga smartmobiler med minst lika mycket körglädje som Iphone och andra konkurrenter. Men han vill flagga för fragmenteringen, på alla nivåer i systemet, som ger mycket merarbete till den tillverkare som har ambitionen att försöka upprätthålla en enhetlighet i Android som sträcker sig över mer än en enda generation av hårdvara, operativsystem, gränssnitt, kommunikationsnät och applikationer.
Att pressen på tillverkarna är reell visas av det faktum att de allra flesta Androidenheter fortfarande körs på äldre versioner av operativsystemet.
Rapporten finns här (pdf, 1 Mbyte).
Skribenterna ansvarar för sina egna texter (3)
Re: Korrigering UR ARKIVET: 2010-07-05 Jan Tångring, redaktionen
Förklaringen är att jag fick texten till mig på engelska den 17 maj – jag ser att gränsen passerades i början av juni.
Korrigering UR ARKIVET: 2010-07-05 Ankan
Länk:
Det stämmer inte riktigt..
Mer än hälften av alla Alla Android kör 2.1 eller nyare.
http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html
Mer om fragmentering av Android UR ARKIVET: 2010-07-02 Jan Tångring, redaktionen
Länk:
Andreas Constantinou gör en analys på Vision Mobile.

Han delar upp problemet i
1. Codebase fragmentation – avknoppning i separata versioner, den största från China mobile
2. Release fragmentation – Googles egna fem nya versioner på 12 månader
3. Profile fragmentation – anpassning för smartmobiler mot anpassning för massmarknadsmobiler
rt-labs: Mjukvara är vår nya hårdvaluta
Av Olof Lennerstedt, rt-labs
article thumbnail29/6 När allt mer av produktens egentliga värde ligger i mjukvaran behöver produktutvecklingen inte bara nya arbetssätt utan en helt ny strategi. Och strategier går på djupet och handlar om mycket mer än hanteringen av tekniken i sig. Svensk industri har mycket att återta, men det finns goda exempel på hur det kan gå till.
+ Läs mer
Mentor: Samlar all kretskortsanalys i ett enda verktyg
Av Steve Kaufer, Mentor Graphics
article thumbnail28/6 Dagens kretskort har en stor spännvidd vad gäller storlek, antal lager, packningstäthet, materialval, klockfrekvenser, erforderlig ström med mera. Dessutom har många av signalerna ett stort frekvensinnehåll beroende på drivkretsarnas allt kortare stigtider. Analysen av kortet tillsammans med de ingående komponenterna är många gånger nödvändigt för att försäkra sig om att det färdiga kretskortet kommer att fungera.
+ Läs mer
Toshiba: Staplade celler skapar stabilare minne
Av Axel Stoermann, Toshiba Electronics Europe
article thumbnail27/6 Ropen efter ökad minneskapacitet till allt lägre priser har nått ett nästan öronbedövande crescendo. Fram tills nyligen var litografisk nerskalning det enda sättet att öka minnesdensiteten – antalet bitar som kan lagras per kiselenhet.
+ Läs mer
En anslutning för IoT
Av Andreas Schugens, Silica, och Neha Baheti, Analog Devices
article thumbnail10/6 Även om mycket kring Internet of Things fortfarande är oklart är det en sak som är säker, att det inte kommer att finnas en enda standardlösning.
+ Läs mer
Silicon Labs: CMOS ger noggranna temperaturmätningar
Av Bill Simcoe, Silicon Labs
article thumbnail8/6 Temperatur är en av de vanligaste storheterna som mäts i elektroniksystem. Det finns en mängd olika typer av sensorer som alla har sina för- och nackdelar. Den som konstruerar ett system måste försäkra sig om att den valda temperatursensorn har den noggrannhet som specificerats.
+ Läs mer
Anritsu: Testa säkerheten hos IoT-noden i labbet
Av Jonathan Borrill, Anritsu
article thumbnail7/6 Sakernas internet är ett fenomen som sakta håller på att utvecklas från ett omdiskuterat koncept till reella tillämpningar. Många delar av det tekniska ramverk som krävs för att förverkliga ett IoT-system måste fortfarande prövas praktiskt då konceptet utvecklas.
+ Läs mer
Mouser: Medicinsk utrustning gör hembesök
Av Mark Patrick, Mouser Electronics
article thumbnail16/5 Vi är redan bekanta med många portabla medicinska utrustningar som digitala termometrar, blodtrycksmätare, blodsockermätare, syresättningsmätare och puls-/hjärtfrekvensmätare. De är alla non-invasiva. Sådana redskap har med tiden flyttat ut från läkarmottagningen till våra hem. Denna trend fortsätter i takt med att det utvecklas utrustning för allt känsligare mätningar och med avancerade algoritmer.
+ Läs mer
Microchip: Så bygger du en pulsoximeter
Av Zhang Feng, Microchip
article thumbnail13/5 Du har säkert redan sett den i otaliga wearables-demos. Så här kan du i utvärderings- och utvecklingssyfte bygga din egen pulsoximeter av analoga kretsar och digitala signalstyrkretsar.
+ Läs mer
Digi-Key: Kroppen skapar energin till medicinska implantat
Av Rich Miron
article thumbnail11/5 På senare tid har rejäla framsteg gjorts inom området energisnål ultraminiatyriserad elektronik – inklusive rf-kretsar och trådlösa sensorer. Det har i sin tur skapat ett stort intresse för energiskördning för medicinska implantat. Om det går att ta bort batteriet helt, eller förlänga batteritiden avsevärt, blir det möjligt att tillverka implantat som är mindre, mer praktiska, mer tillförlitliga och som dessutom har längre livslängd.
+ Läs mer
PLDA: Så får mjukvaruexperten entré till FPGA:n
Av Stéphane Monboisset, PLDA Group
article thumbnail11/4 Vanliga processorer räcker inte till för framtida datatjänster. Deras begränsade förmåga till parallellisering innebär att processorkraften inte blir tillräcklig utan att effektförbrukningen blir oacceptabelt hög.
+ Läs mer
Altium: Enklare att justera signalvägarna
Av Benjamin Jordan, Altium
article thumbnail7/4 xDDR4 är den senaste standarden i jakten på ständigt kompaktare och snabbare dynamiska RAM. DDR4, eller ”double data rate, fourth generation synchronous dynamic random-access memory” har precis som alla tidigare standarder för DDR- och SDR-RAM för server- och datorbranschen gränssnitt och protokoll för fysiska lager definierade av JEDEC som kan hämtas kostnadsfritt av alla via ett gratis inloggningskonto. Sök på jedec.org efter JESD79-4.
+ Läs mer
Uppkopplade bilar ställer nya krav på testutrustningen
Av Danilo Sarri, Microlease & Bill MckInley, Keysight
article thumbnail22/3 Den tekniska förfiningen av moderna bilar innebär att de är mycket olika tidigare modeller, bland annat är konventionella mekaniska system ersatta av sofistikerad elektronik. Detta medför betydande förbättringar i funktionseffektiviteten och möjliggör ett bredare utbud av nya funktioner som man kan dra nytta av.
+ Läs mer
Rohde: LTE – framtiden för Internet of Things
Av Jörg Köpp, Rohde & Schwarz
article thumbnail10/3 Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer sakernas Internet, IoT, att ha flera miljarder uppkopplade enheter. Enligt Harbour Research uppskattas att 2 miljarder IoT-enheter ha sålts under 2014 och år 2020 räknar man med mer än 7 miljarder sålda enheter. Detta är bara möjligt om det finns kostnadseffektiva nätverk för kommunikationen och kostnadseffektiva trådlösa enheter. Genom att använda trådlösa tekniker som Bluetooth, Zigbee, Wi-Fi eller mobilnät, kan nästan allt överallt i världen, snabbt och säkert kopplas upp mot Internet. De nyaste cellbaserade teknologierna, LTE-M och NB-IoT, kommer att spela en viktig roll för framgången för Internet of Things.
+ Läs mer
Digi-Key: Wi-Fi hittar lågeffektstillämpningar
Av Josh Mickolio, Digi-Key
article thumbnail8/3 En ny generation Wi-Fi-chip och Wi-Fi-moduler växer fram, som ger oss avsevärt lägre effektförbrukning och är enklare att integrera i olika konstruktioner. När Wi-Fi Direct och Wi-Fi HaLow nu också kommer för lågeffektsförbindelser uppstår dessutom många fler möjligheter att upprätta trådlösa anslutningar med låg effektförbrukning. Denna artikel handlar om hur dessa Wi-Fi-enheter och Wi-Fi-moduler kan användas i typiska tillämpningar för att uppnå bästa batterilivslängd.
+ Läs mer
Silicon Labs:Trådlösa nät för IoT-åldern
Av David Egan, Silicon Labs
article thumbnail7/3 I dagens uppkopplade hem används ett antal olika standarder för trådlös kommunikation för att koppla samman utrustningar som datorer, mobila enheter, mediaspelare och skrivare. Hittills har Wi-Fi varit arbetshästen för hemmanätverk, särskilt när det handlat om att flytta digitalt mediainnehåll.
+ Läs mer
Imec: Ditt plagg visar var du är och hur du mår
Av Jeroen van den Brand, Holst Centre
article thumbnail16/2 Numera bär alla runt på elektronik – ibland faktiskt lite väl mycket. Tänk dig istället att du kan integrera en del av funktionerna i de kläder som du har på dig. Vid det belgisk-nederländska forskningscentret Holst Centre utvecklar forskarna just nu flexibla och töjbara tyger som innehåller elektronik. Och vem vet, om några år kanske dessa textilier är en central del i kläder som används inom idrott, i hälsosammanhang eller för att göra tillvaron säkrare.
+ Läs mer
ON Semi: Därför vill vi ha högspända lysdioder
Av Steven Shackell, ON Semiconductor
article thumbnail15/2 Under de senaste åren har tillverkare av lysdioder tagit fram ett brett sortiment av högspända lysdioder (HV-LED). Dessa lysdioder gör det möjligt att optimera kraft-omvandlingen från nätet och samtidigt öka den totala effektiviteten liksom förenkla drivkretsarna. Med HV-LED kan konventionella AC/DC-drivkretsar användas parallellt med andra mer okonventionella topologier. De senare topologierna har sina egna utmaningar, men erbjuder ett effektivt sätt att driva lysdioderna.
+ Läs mer
Optoga: LED från DC till AC
Av Av Stefan Larsson, Optoga
article thumbnail10/2 Lysdioder matas normalt med likspänning samtidigt som elnätet levererar växelspänning på 230 V. För att fungera behöver de en omvandlare vilket ökar komplexiteten och kostnaden. Vid ett konvent i Sydkorea år 2014 presenterade 2014 års Nobelpristagare i fysik, Mr Nakamura, nästa generation av lysdioder som kan drivas direkt med en växelspänning på 230 V. Allt sedan dess har lysdiodstillverkarna arbetat med att miniatyrisera växelspänningslösningar för att kunna producera förenklade LED-moduler.
+ Läs mer
Guida traktorn med MEMS – så och skörda med millimeterprecision
Av Juha Lahtinen, Murata
article thumbnail22/1 TECHNICAL PAPERS Nya systemkretsar som kombinerar FPGA-logik med hårda, flerkärniga processorer gör det enklare att möta tuffa specifikationer för prestanda, effektförbrukning och kostnad.
+ Läs mer
Cypress: Så gör du geststyrning i kupén
Av Sivaguru Noopuran,  Cypress
article thumbnail17/12 Kapacitiva närhetssensorer används redan idag i fordon för att känna av passagerarens närvaro och därvid automatiskt sätta på kupébelysningen eller aktivera den nyckellösa dörrens upplåsningssystem. Men ut­över detta kan man använda flera parallella lämpligt placerade närhetssensorer  för att känna igen enkla handrörelser i luften. Informationen från sensorerna kombineras för att mappa användarens handrörelse nära sensorerna. Gesterna kan användas för att styra system, som mediaspelare, kartnavigator eller att välja i en meny.
+ Läs mer

++
16/12Microchip: LED-baserad fordonsbelysning
15/12Green Hills: Mjukvarukrav i nästa generation ADAS
7/12Loctite: Första temperaturstabila lodpastan
7/12Aegis: Konfigurerbara paneler är hjärtat i den transparenta fabriken
6/11CUI: Kraven på externa kraftaggregat skärps nästa år
5/11Storuman Energi: Förnybart i elnätet ändrar villkoren
4/11Maxim: Mata din LED-armatur via Power-over-Ethernet
13/10Altera: Hyperregister ger fart åt FPGA:erna
12/10Xilinx & Analog Devices: FPGA + radio ger 60 GHz-länk för småceller
9/10Silicon Labs: Räcker 8 bitar eller behöver jag 32?
2015-09-15Keysight: Bara fördelar att emulera batteriet
2015-09-14Yokogawa: Svårt mäta effekt i standby-läge
2015-09-10Rohde & Schwarz: Signalanalys ger 16 bitars vertikal upplösning
2015-09-02Ericsson: Nå högre effektivitet med digital kraft
UR ARKIVET: 2015-06-24Avnet: Sensorer för en uppkopplad industri
UR ARKIVET: 2015-06-23Rutronik: Mikromekaniska sensorsystem ger dig tio frihetsgrader
UR ARKIVET: 2015-06-22Elektronikkonsult: Skapa effektivare frekvensomriktare med kiselkarbid
UR ARKIVET: 2015-06-03Wind River: Så simulerar man ett helt IoT-nät
UR ARKIVET: 2015-06-02Microchip: Energiskördning för trådlösa sensornoder
UR ARKIVET: 2015-06-01Linear: Meshprotokollet kan göra stor skillnad
UR ARKIVET: 2015-05-21Altium: Origami med kretskort
UR ARKIVET: 2015-05-11Microchip: Vi tar pulsen på pulsoximetrar
UR ARKIVET: 2015-05-07CUI: Att välja medicinskt spänningsaggregat
UR ARKIVET: 2015-05-06Sanmina: Fem recept för medicin­tekniska produkter
UR ARKIVET: 2015-04-15Silica: Snabb utveckling kräver kort, mjukvara & support
UR ARKIVET: 2015-04-14Xilinx: IPI gör det enkelt att bygga med IP-block
UR ARKIVET: 2015-04-13Toshiba: Smarta apparater kräver smarta NAND-minnen
UR ARKIVET: 2015-03-13Anritsu: Lobformning ökar kapaciteten i mobilnäten
UR ARKIVET: 2015-03-12Analog Devices: En transceiver skräddarsydd för mjukvaruradio
UR ARKIVET: 2015-03-11ARM: Ett ekosystem för kroppsnära elektronik
UR ARKIVET: 2015-02-13Freescale: Visuell intelligens ger roboten rumskänsla
UR ARKIVET: 2015-02-12Linear: Utmanande fordonsmiljö fordrar flexibel kraft
UR ARKIVET: 2015-01-21Freescale: Så matar du dina IoT-prylar smart
UR ARKIVET: 2015-01-12Swerea IVF: Vem har ansvaret för tillförlitligheten i kretskort?
UR ARKIVET: 2015-01-09Synopsys: Utveckla fordonselektronik i virtuell hårdvara
UR ARKIVET: 2015-01-08Melexis: Från hjälpsystem till autonoma fordon
UR ARKIVET: 2015-01-07Ericsson: Digital kraft förenklar
UR ARKIVET: 2014-12-16Freescale: Radar och funktionell säkerhet
UR ARKIVET: 2014-11-28Så byggs nya Android om från grunden
UR ARKIVET: 2014-11-27Blyfritt är inte problemfritt
UR ARKIVET: 2014-11-24Swiftmode: Rätt rengöringsduk ger bättre pastatryck
UR ARKIVET: 2014-11-06Kemet: Rätt kondensator tänjer systemets livskraft
UR ARKIVET: 2014-11-04Avnet Abacus: Sensorvärlden fordrar liten och billig kraftmatning
UR ARKIVET: 2014-10-09Digi-Key: FPGA:an ger många processoralternativ
UR ARKIVET: 2014-10-09EyeKnowHow: Prestandatester ger inte hela bilden
UR ARKIVET: 2014-09-22IDT: Programmerbara klocklösningar ger lågt gitter, är energisnåla och tar liten plats
UR ARKIVET: 2014-09-09Keysight: Nya användargränssnitt gör oscilloskopen enklare att använda
UR ARKIVET: 2014-09-09Rohde & Schwarz: Jitteranalys med oscilloskop
UR ARKIVET: 2014-09-08Tektronix: Analoga särdrag avslöjar digitala fel
UR ARKIVET: 2014-06-13Altera: OpenCL ger snabb utveckling och enkel flytt
UR ARKIVET: 2014-06-11Linear: Smart sensornät hittar din p-plats
UR ARKIVET: 2014-06-10Texas Instruments: Fjädrarna i sängen kan övervaka andningen
UR ARKIVET: 2014-06-09Cypress: Stora skärmar en utmaning för pektekniken
UR ARKIVET: 2014-05-09Percepio: Mjukvarutrace synliggör buggar i Linuxsystem
UR ARKIVET: 2014-04-17Freescale: Kinetis M isolerar juridisk programkod
UR ARKIVET: 2014-03-31Microchip: Så talar Android med sina tillbehör
UR ARKIVET: 2014-03-31IS2T: Java är rätt val för komplexa applikationer
UR ARKIVET: 2014-03-28Altium: Så konstruerar du rigid-flexkort
UR ARKIVET: 2014-03-06Anritsu: Bättre simulera än mäta på mobilnät
UR ARKIVET: 2014-03-06Agilent: LTE och radar kan samexistera
UR ARKIVET: 2014-02-14Freescale: Skräddarsydda systemkretsar avstyr krocken
UR ARKIVET: 2014-02-14MSC:Fyll cellen, tack!
UR ARKIVET: 2014-02-07Ericsson: Digital kraft gör det svåra enklare
UR ARKIVET: 2014-01-09Linear: Effektiva batterier med balanserade celler
UR ARKIVET: 2014-01-09Murata: Keramiska kondensatorer för elbil och hybrid
UR ARKIVET: 2013-12-03Altium: Trygga komponenterna i valvet
UR ARKIVET: 2013-12-03Cadsoft: Tio tidlösa regler för kretskortsdesign
UR ARKIVET: 2013-12-02Tolpagorni: Många små steg leder till målet
UR ARKIVET: 2013-11-27ARM: Inbyggd signalbehandling tar plats i analogt
UR ARKIVET: 2013-11-18Arrow: Hårda kärnor möter hårda fpga-krav
UR ARKIVET: 2013-10-29Toshiba: MOSFET med integrerad diod ger bättre verkningsgrad
UR ARKIVET: 2013-10-28CUI: Moment 22 för digital kraft
UR ARKIVET: 2013-10-15National Instruments: Kommersiellt realtidslinux ritar om kartan
UR ARKIVET: 2013-10-02Congatec och JLT: Tålig dator guidar föraren precist
UR ARKIVET: 2013-10-02Farnell: Våg med uppkopplade 32-bitarsprocessorer
UR ARKIVET: 2013-09-26Ansys: Snabba seriella bussar kräver parametrisk simulering
UR ARKIVET: 2013-09-05National Instruments: Hur hittar du rätt i datagruset?
UR ARKIVET: 2013-09-05Agilent: Frekvensdomänmätningar: Spektrumanalysator eller oscilloskop?
UR ARKIVET: 2013-09-03Rohde & Schwarz: FFT-baserade mätmottagare ger snabbare EMI-mätningar
UR ARKIVET: 2013-06-24Rutronik: SAW-komponenten lever på sin fördröjning
 
KOMMENTERAT
Kommentarer via Disqus

Annons
Administration Jan Tångring
Annonser Anne-Charlotte Sparrvik
Redaktion red@etn.se
Ansvarig utgivare Anna Wennberg på uppdrag av Elektroniktidningen Sverige AB
© Elektroniktidningen Sverige AB
Publiceringssystem Joomla, webbhotell Glesys