Annons

fredag 29 augusti 2014vecka 35
twitterfblinkedin
STARTSIDA Internet of Things Embedded Power Energi Distribution Fordon Kommunikation Medicin Komponenter Produktion Test & mät

Svensk optodistributör blir tysk Visa endast artikeln (fr utskrift)
Av Anna Wennberg (anna@etn.se)
2012-01-18  Den tyska distributören AMS Technologies har köpt svenka Azpect Photonics. Tillsammans kommer de två att erbjuda Europas bredaste utbud av lösningar och tjänster inom opto, kraft och termisk hantering.

För Södertäljeföretaget Azpect Photonics – som sägs vara Nordens ledande distributör inom fotonikområdet – innebär köpet att stora synergieffekter för kunder och partners i Norden nu skapas. Sammanslagningen ger lokal teknisk expertis och kundservice kombinerat med en alleuropeisk verksamhet i ryggraden, hävdar företagen.

Sundsvall reser gröna stolpar
article thumbnail11:38 Det handlar inte om blommiga midsommarstänger, utan tre självförsörjande gatlampor som ska resas på Campus Sundsvall nu på måndag. På stolparna ska  utrustning för att mäta energiproduktion och energiuttag monteras. Likaså ska gatlamporna förses med displayer, sensorer och trådlös uppkoppling.

Minskad optimism hos underleverantörerna
article thumbnail10:31 Osäkerheten på exportmarknaden och det kommande riksdagsvalet är två orsaker till att svenska underleverantörer inte längre är lika positiva till framtiden som i våras. Det skriver Svensk Industriförening, Sinf, i sin senaste Underleverantörsbarometer.
Låt billjusen prata
article thumbnail10:10 Kommunikation med lysdioder har varit en lovande teknik som aldrig fått något större genomslag. Nu tror forskare på bland annat Intel och universitet på Taiwan att tekniken kan få ett genombrott för kommunikation mellan fordon och mellan fordon och infrastruktur, skriver IEEE Spectrum.
Volvo ser framåt
article thumbnail10:07 Först Volovosteget. Nu Skolsteget. Med dessa två initiativ vill Volvokoncernen väcka ungas teknikintresse – samtidigt som företaget på ett intelligent sätt arbetar för att säkerställa sin egen framtida kompetensförsörjning.
Smart skinn sänker underhållskostnaden
article thumbnailigår Försvarskoncernen BAE-systems håller sedan fem år på med ett projekt för att ge flygplan ett intelligent skinn som kan övervaka planets ”hälsa”. Tanken är att peppra ytan på flygplanen med tiotusentals pyttesmå sensorer som känner av storheter som temperatur, vindhastighet, belastning och rörelse.
Operatörerna spionerar på dig igen
article thumbnailigår De stora teleoperatörerna – Telia, Telenor, Tele2 och Tre – har återigen börjat registrera vem du ringer till och vilka sajter du besöker på Internet. De slutade logga sina kunder i april när EU-domstolen konstaterade att EU:s datalagringsdirektiv var ogiltigt. PTS har pressat dem att följa svensk lag.
Nu exploderar småcellsmarknaden
article thumbnailigår PROGNOS:Hittills har prognosmakarna haft helt fel när det gäller tillväxten för små basstationer, det vill säga pico- och femtobasstationer. Trots det sticker Marketsandmarkets ut haken med en spådom som säger att tillväxten blir 41,7 procent per år de kommande åren.
Freescale släpper kretsar för trådlös laddning
article thumbnailigår Freescale släpper kretsar och referenskonstruktioner för trådlös laddning enligt standarden Qi. De ska kunna ge bilar med inbyggd trådlös laddning och trådlösa laddare i flygplansstolar, restaurangbord och hotellrumsbord..
AllSeen kopplar upp Electrolux
article thumbnailigår Vitvarujätten Electrolux har gått med i Allseen Alliance, en samarbetsorganisation för uppkopplade produkter.
Tio Gbit/s i rät vinkel
article thumbnailons Phoenix Contact släpper tre nya kontakter i sin industrianpassade 10 Gbit/s-serie M12. Eftersom kontakterna har vinklade lödben kan de anslutas till mönsterkortet i 90 graders vinkel.

Senaste nytt Elektroniktidningen
onsGratis kurslitteratur om immaterialrätt
onsSprångbräda för miljöteknik
onsTrögt första halvår för kontraktstillverkarna
onsLagercrantz köper Load Indicator
onsIkea investerar i lysdiodsark
tisGratis vitböcker om maskinsäkerhet
tisVindkraft förenar KTH och Uppsala universitet
tisTräffa taiwanesiska teknikföretag
tis3.5-tummare på Valleyview
tisIntel Core 4 på Mini ITX
tisFairchild rensar ut gamla fabriker
tisMedfield nu ISO-certifierat
mån Grafendopad gummisnodd blir sensor
månGoogle beställer processor från Kina
månFem minuter med Günter Lauber, chef för Siplace och Dek
månTransmode säger upp var tionde
månSå enkelt hackades Michigans trafikljus
månSwedish ICT storsatsar på eHälsa
månCombitech samarbetar med bildexpert
22/8Murata köper Peregrine
 
KOMMENTERAT
Kommentarer via Disqus

Annons
Annons

Sök komponent
(demoversion)


Annons
Anna, A-C, Jan, Per
Administration Jan Tångring
Annonser Anne-Charlotte Sparrvik
Redaktion red@etn.se
Ansvarig utgivare Anna Wennberg på uppdrag av Elektroniktidningen Sverige AB
© Elektroniktidningen Sverige AB
Publiceringssystem Joomla, webbhotell Glesys
Smal annons

URI = /index.php?option=com_content&view=article&id=55492&catid=29:nyheter&Itemid=171
Artikelsida