JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Telekombolaget Transmode behöver öka lönsamheten och kommer därför att göra sig av med upp till 30 av de knappt 300 anställda.
– Det är ett tungt besked som vi idag har gett våra medarbetare. Konkurrensen är hård och kostnads- och effektiviseringsprogrammet är nödvändigt för att säkerställa Transmodes höga lönsamhetsmål. Det skapar också utrymme för fortsatta investeringar inom produkt- och marknadsutveckling vilket är nödvändigt för att nå våra tillväxtmål. Vi ser fortsatt stora möjligheter i marknaden till exempel för våra nya 100G-produkter samt Mobile Backhaul och Fronthaul, där vi är mycket väl positionerade, säger företagets vd Karl Thedéen i ett pressmeddelande

Transmode har under en period haft lägre tillväxt och lönsamhet än tidigare beroende på en svagare försäljningsutveckling. Företaget utvecklar paketbaserade optiska nätlösningar för bland annat stadsnät.

För att öka lönsamheten och kunna fortsätta investera i produkt- och marknadsutveckling ska företaget genomföra ett kostnads- och effektiviseringsprogram. I praktiken innebär det att upp till 30 personer förlorar sina arbeten. Företaget hade 284 anställda vid årsskiftet.

Åtgärden ska minska kostnaderna med 40 miljoner kronor per år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)