JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Ericsson Linköping
Det första av Ericssons tre globala testcenter invigdes i Linköping idag med sladdavklippning och rundvisning i datahallar som fortfarande utrustas. Elektroniktidningen var där.
Testcentret snurra redan dygnet runt. När svenska ingenjörer går hem från jobbet, loggar amerikanerna in.  Allt arbete sker på distans – 25 000 Ericssoningenjörer jorden runt har potentiellt möjlighet att reservera rack i lokalerna via Ericssons privata molntjänst som också den officiellt startar idag.
Ericsson Linköping
Infrastrukturen kring IT-utrustningen i Linköping är imponerande: reservdieselaggregat med avgasrör stora som bensinfat, mil av sladdhärvor, tre oberoende brandvarningssystem, och så vidare. Fjärrvärmevatten passerar och värms upp från sju till fjorton grader.

Personalen på Ericssons avdelning i Linköping kan promenera inomhus till centret. Till skillnad från de två andra globala testcentren – i Montreal och Rosersberg – har man inte behövt fälla skog för att bygga det. En del av lokalerna är exempelvis desamma som en gång användes för att tillverka mobiltelefoner.

Ericsson alla testlabb och datacenter jorden runt ska fokuseras till tre som alla i stort sett ska replikera samtliga Ericssons mobilprodukter. Här ska göras grundtest, funktionstest, systemtest, systemintegration och forskning och utveckling.

Den poäng som Ericsson återkommer flest gånger till, är att arrangemanget kommer att sänka testlabbens CO2-avtryck med 40 procent.

– Det finns mycket redundans idag och det är mycket effekt som går åt i onödan för strömförsörjning och kylning, säger chefen för Ericssons enhet Radio, Sinisa Krajnovic.

Mediaintresset är stort: SVT är på invigningen, liksom TV4, lokaltidningen Corren och Computer Sweden. Landshövdingen, kommunen, universitetsrektorn håller var sitt anförande.

– Den här satsningen visar att regionen ligger vinnarspåret säger landshövding Elisabeth Nilsson.

– Vi är glada att  se detta ”slå rot” här, även om det handlar mycket om ”moln”, säger universitets rektor Helen Dannetun.

Läs vad Elektroniktidningen skrivit om de tre testcentren tidigare (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)