JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektroniktidningen
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Lundaföretaget Epiluvac står nu redo att börja leverera utrustning för kiselkarbidepitaxi världen över. Företagets teknik bygger på mångårig forskning vid Linköpings universitet.
På kort tid har Epiluvac plockat godbitar ur svensk forskning lite varstans.

Företaget grundades i fjol i Kista utanför Stockholm. Idag ligger huvudkontoret i Ideon Science Park i Lund och själva tekniken har sitt ursprunglig vid Linköpings universitet, där hot-wall CVD-reaktorn en gång i tiden utvecklades.

Det företaget erbjuder är hot-wall CVD-reaktorer för kiselkarbid i ett antal olika konfigurationer. Reaktortypen har enligt Epiluvac sedan tidigare använts i forsknings- och utvecklingslabb världen över och är känd för sin goda kvalitet.

– Vår ambition är att hålla en nära kontakt med våra kunder för att anpassa verktygen för specifika behov. Det har vi lång erfarenhet av att göra, säger Bo Hammarlund, vd för Epiluvac, i ett pressmeddelande.

Tidigare har reaktortypen visats kunna användas för att tillverka grafen och framåt har företaget planer på att vidareutveckla den i flera olika riktningar.

– Med det unika kluster av kiselkarbidföretag som vi har i Sverige kan vi också snabbt anpassa oss till nya krav, inte bara när det gäller kiselkarbid utan även GaN, AIN, och grafen, påpekar Bo Hammarlund.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)